Ugrás a tartalomra
Pixabay/qimono

Kevesebb házasságkötés, több válás Szerbiában

2020.07.13
09:59
Forrás
021.rs
A boldogító igent harmincon fölül mondják ki a párok.

Szerbiában tavaly kevesebb volt a házasságkötés és több a válás, mint az előző évben. 35.570 esetben mondták ki a boldogító igent, 2,1 százalékkal kevesebbszer, mint 2018-ban, és 10.899 házasságot bontottak fel, 9 százalékkal többet, mint az előző évben. A házasságra lépő férfiak átlagéletkora 34,5 év, a nőké 31 év - áll a Szerbiai Statisztikai Hivatal kimutatásában.

házasság
házasságkötés
válás
statisztika
életkor
Szerbia

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.