Ugrás a tartalomra

Kreatív színjátszó műhely a palicsi Magyar Kultúrközpontban

2020.07.09
08:03
2020.07.09
17:19
Forrás
Pannon RTV
Kreatív gyakorlatok elnevezéssel szerveztek általános iskolások részére kreatív színjátszó műhelyt a palicsi Magyar Kultúrközpontban szerdán.

A műhelyfoglalkozás vezetője Pámer Csilla, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának színésze volt. A gyermekek memória- és koordinációs gyakorlatokat sajátíthattak el. A foglalkozáson való részvétel díjmentes volt.

Tíz és tizenkét éves gyermekek jelentkezhettek a Kreatív gyakorlatok elnevezésű fejlesztő foglalkozásra. Danka Lilitől nem álltak távol a végzett feladatok, már régóta érdekli a színészkedés: „Még nem hallottam a Csilláról, de szerintem jó lesz. Mondjuk foglalkozok színészettel, mivel alsóban is már színdarabokban játszottunk és majdnem mindig én voltam a főszereplő, és mondhatjuk, hogy tudom mit hogy kell csinálni.”

Lilit barátnője, Brezovszki Anna kísérte el, aki alig várta, hogy szórakozhasson egyet: „Járok egy színjátszó csoportba. Ott hallottam erről a foglalkozásról. Gondoltam, hogy egy jó buli lesz és elhívtam két barátnőmet is.”

A Danilo Kiš Alapítványon belül működő színjátszó műhely még a télen lépett fel a palicsi Magyar Kultúrközpontban. Az érdeklődésre való tekintettel szervezték meg a szerdai találkozót. Pámer Csilla színész elmondta, hogy középiskolásoktól fiatalabb gyerekekkel még nem foglalkozott: „Koordinációs, egymásra figyelős gyakorlatokat csinálunk, amelyek a figyelem szempontjából nagyon hasznosak, valamint arra is, hogy jól érezzük magunkat és együtt legyünk, barátkozzunk.”

Hozzátette, hogy a foglakozás a memória és az önkifejezés fejlesztésére is hasznos.

Pámer Csilla
Palicsi Magyar Kultúrközpont
Colourful Cooperation

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.