Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Kukoricafesztivál Bajmokon

2021.10.02
12:53
2021.10.02
17:09
Forrás
Pannon RTV
A térség egyik legfontosabb takarmánynövényének, a kukoricának szentelt fesztivált szerveztek Bajmokon. A tengeri hagyományos betakarítási és feldolgozási módját szeretnék a szervezők megismertetni az új generációval.

A bajmoki Dózsa György Magyar Művelődési Egyesület adott otthont az idei kukoricafesztiválnak. Délelőtt a gyerekek kézműves foglalkozáson vehettek részt, ahol kukoricamagvakat ragasztgattak, illetve megtanulhattak virágokat is készíteni kukoricacsuhéból.

Sindrity Irén foglalkozásvezető: „Nem voltunk túl sokan, kis csapat, de lelkes. Ők minden évben eljönnek, vannak, akik már visszajárnak. Alsós osztálytól nyolcadikosok lettek, és még mindig visszajárnak.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A kukorica az egyik legelterjedtebb kultúrnövény a térségben. Betakarítása a technológia fejlődésével már javában eltér a régi hagyományoktól, ezért a szervezők a művelődési egyesület termében kiállították a kukorica betakarításához és feldolgozáshoz használt eszközöket.

Hegedűs József, a VMSZ bajmoki szervezetének elnöke: „Ez az egyik legelterjedtebb kultúrnövény, ezért úgy gondoltuk, hogy érdemes folytatni ezt a fesztivált. Mivel egy egész helyi kultúra épül a kukoricára, ami az egész tájegységre jellemző, nem csak Bajmokra.”

A kukoricafesztivált már lassan egy évtizede minden évben megszervezik Bajmokon. Az esemény ebéddel zárult.

Kukoricafesztivál
Bajmok
Hegedűs József
Dózsa György Magyar Művelődési Egyesület

Most

16:13, Frissítve: 16:21

Mire figyeljünk két keréken?

Egyre több motorost csábít az utakra a nyárias időjárás. Ez pedig akarva akaratlanul magával vonzza azon balesetek számának növekedését, amelyekhez közük van a motorosoknak.
13:45, Frissítve: 13:55

Stabil az élelmiszerpiac

Stabil az élelmiszerpiac Tatjana Matić szerint. Az élelmiszerárak korlátozásáról szóló rendelet pedig június 28-ig van érvényben - emlékeztetett.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.