Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Kukoricafesztivál és batyubál Torontálvásárhelyen

2022.10.02
12:20
2022.10.02
18:43
Forrás
Pannon RTV
A torontálvásárhelyi napok programjait a helyi Pipacs Nőegylet szervezte.
Pannon RTV/Szunyog Tibor

A torontálvásárhelyi napok második napja a kukoricafesztivállal kezdődött. A kirakodóvásár mellett az érdeklődők kipróbálhatták a kézzel való morzsolást. A rendezvényen minden évben részt vesz a Szeretet jótékonysági szervezet is, melynek alelnöke Nikolić Eleonóra: „Úgy nézzük, hogy mindenféle alkalommal részt vegyünk és támogassuk az itteni eseményeket. Ezért vagyunk itt ma is. Egy helyi lakosnak, Élesdi Torbica Mónikának gyűjtünk pénzt, mivel betegségben szenved, és így szeretnénk támogatni az elkövetkező időszakban, amikor a kezelésekre megy majd.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A helyi Moša Pijade Általános Iskola is képviseltette magát az eseményen. Vidrács Krisztina, igazgató: „Egy falu életében, a közösségnek az életében nagyon fontos szerepe van az iskolának is, illetve annak, hogy az iskolában a tanárok, a tanítók, a diákok részt vegyenek a közösségi életben, rendezvényeken. Nincs ez másképp ma sem.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A torontálvásárhelyi napok idén is sok látogatót vonzottak. Csanki Rozália, titkár, Pipacs Nőegylet, Torontálvásárhely: „Nagyon jól sikerült, nagyon sok látogató és kirakodó volt. A standok tele voltak. A gyerekeknek a kukoricamorzsolás élmény volt.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A rendezvény szombati napját batyubállal zárták. Szárcsev Béla, elnök, Pipacs Nőegylet, Torontálvásárhely: „Úgy határoztunk, hogy a bál bevételét már egy régebben kitalált célra fogjuk fordítani, azaz befizetni, a falu szépítésére fogjuk költeni.”

A következő napokban sem lesz vége az eseménynek. Számos kísérőprogramon vehetnek még részt az érdeklődők.

Torontálvásárhely
Kukoricafesztivál
batyubál
Pipacs Nőegylet

Most

Népszerű

Holtrészeg sofőrt kaptak el Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Néphősök utcában állították meg a rendőrök szombaton azt a sofőrt, akiről hamarosan kiderült, szó szerint holtrészegen, 3,85 ezrelékes véralkoholszinttel vezette járművét.