Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ma minden a tojásról és a nyusziról szólt Felsőhegyen

2019-04-20
14:34
2019-04-20
17:16
Forrás
Pannon RTV
Hatodik alkalommal tartották meg a húsvéti tojásvadászatot. Az eseményre sok gyerek érkezett, nem csak Felsőhegyről, hanem a környező településekről is.

Tojáskereséssel, akadálypálya teljesítésével és egyéb ügyességi játékokkal hangolódtak rá a gyerekek a húsvéti ünnepekre.

Kucor Viktor, Felsőhegy: „A tojáskeresés a kedvencem, jó móka.”

A gyerekek olyan ügyességi játékokban vehettek részt, amelyek valami módon kötődnek a húsvéti ünnepkörhöz. Az időjárás is kedvezett az eseménynek, kicsi és nagy gyerek együtt játszott a parkban.

Idén 15 öt fős csapat nevezett a húsvéti játékokra. A felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái minden résztvevőt megajándékoztak.

Bár a tojásvadászat volt a központban, a szervezők további 6 csapatjátékkal készültek a gyerekeknek.

Ősz Szabó Norbert, elnök, Önkéntes Központ, Felsőhegy: „Az idén egy kicsit újítottunk a játékokon. A célunk, hogy minden évben újítsunk, minden évben kicsit más legyen. Az idén zumba is lesz a gyerekeknek, aki pedig nem akar táncolni az kézműves foglalkozásokon vehet részt.”

A Húsvéti Tojásvadászat elsődleges célja a húsvétra való játékos felkészülés, a rendezvénynek azonban fontos közösségteremtő ereje is van a faluban.

húsvét
Felsőhegy

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:59, Frissítve: 19:12

Télűző hangzavar Padén

Boszorkányok, cicák, Zorró és még Pókember is beállt a télűzők sorába vasárnap Padén. A helyi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör szervezésében már hagyományosan farsangi felvonulással köszöntik a tavaszt.
16:11

Ismert hangok Zentán

Kevés budapesti színház büszkélkedhet annyi ismert szinkronhanggal, mint az Újszínház. A Hangemberek című darabjuk is erről a szakmáról szól.

Népszerű