Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ma minden a tojásról és a nyusziról szólt Felsőhegyen

2019-04-20
14:34
2019-04-20
17:16
Forrás
Pannon RTV
Hatodik alkalommal tartották meg a húsvéti tojásvadászatot. Az eseményre sok gyerek érkezett, nem csak Felsőhegyről, hanem a környező településekről is.

Tojáskereséssel, akadálypálya teljesítésével és egyéb ügyességi játékokkal hangolódtak rá a gyerekek a húsvéti ünnepekre.

Kucor Viktor, Felsőhegy: „A tojáskeresés a kedvencem, jó móka.”

A gyerekek olyan ügyességi játékokban vehettek részt, amelyek valami módon kötődnek a húsvéti ünnepkörhöz. Az időjárás is kedvezett az eseménynek, kicsi és nagy gyerek együtt játszott a parkban.

Idén 15 öt fős csapat nevezett a húsvéti játékokra. A felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái minden résztvevőt megajándékoztak.

Bár a tojásvadászat volt a központban, a szervezők további 6 csapatjátékkal készültek a gyerekeknek.

Ősz Szabó Norbert, elnök, Önkéntes Központ, Felsőhegy: „Az idén egy kicsit újítottunk a játékokon. A célunk, hogy minden évben újítsunk, minden évben kicsit más legyen. Az idén zumba is lesz a gyerekeknek, aki pedig nem akar táncolni az kézműves foglalkozásokon vehet részt.”

A Húsvéti Tojásvadászat elsődleges célja a húsvétra való játékos felkészülés, a rendezvénynek azonban fontos közösségteremtő ereje is van a faluban.

húsvét
Felsőhegy

Most

19:58

Elhunyt Nikola Hajdin szerb akadémikus

Tagja és elnöke volt a Szerb Művészeti és Tudományos Akadémiának. 1923-ban született a horvátországi Vrbovskoban, a Belgrádi Egyetemen végezte felsőfokú tanulmányait építészeti szakon.
17:19

Útnak indul a Tanyaszínház

Y-elágazás a címe a Tanyaszínház idei produkciójának, amely a mai huszonévesek problémáit járja körül. Az idei tájolás Kishegyesen kezdődik, ma este 21 órától.
15:58, Frissítve: 17:59

Pénteken Voždovac-TSC

A TSC labdarúgói idegenben a Voždovac ellen kezdik meg szuperligás szereplésüket. A mérkőzést pénteken 20 órától játsszák műfüves pályán. A vendéglátó stadionja egy bevásárlóközpont tetején van.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.