Ugrás a tartalomra
Pixabay/IMAGE-WS

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

2021.02.27
16:00
Forrás
BBC
A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.

Kutatók szerint, ha a klímaváltozás ilyen ütemben halad, 2100-ra már csak néhány jegesmedve maradhat a Földön. 

A jegesmedvék jégtakarókon élnek, hogy elejtsék a főzsákmányukként szolgáló fókákat. A jégtakaró olvadásával azonban visszaszorul a nagytestű emlősök élőhelye és vadászterülete is. A Természetvédelmi Világalap vezetője szerint északi-sarki otthonuk több mint kétszer olyan gyorsan melegszik, mint a bolygó többi része, így a régió jegesmedve-populációjának csaknem egyharmada eltűnhet a következő 30 évben, ha nem teszünk merész lépéseket a klímaválság megállítására. 

Nemzetközi Jegesmedve Nap
jegesmedve
világnap
klímaváltozás

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!