Ugrás a tartalomra
Tojáshéj
Pixabay/Bru-nO/illusztráció

Madárban megkövült tojást találtak

2019-03-22
08:27
2019-03-22
08:37
Forrás
hirado.hu
Nagyjából száztíz millió éve pusztult el az a veréb méretű madár, amelynek csontjai között tojásmaradványokat fedeztek fel pekingi paleontológusok.

Ez az első megtalált tojás, amely egy madár testében kövült meg. Magát a kövületet már 11 éve felfedezték, de a kínai laboratóriumban egy 2018-as vizsgálat során furcsa szövetre lettek figyelmesek a madár csípőcsontjai között. A mikroszkópos elemzés kimutatta: a szövet egy tojásból származik.

tojás
kövület
madár

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:23, Frissítve: 22:40

Ötven fokosra izzik Ausztrália

Nyugat-Ausztráliában már napok óta negyven Celsius-fokos hőmérséklet uralkodik, miközben a térség legnépesebb települése és fővárosa, Perth környékén tovább terjednek a bozóttüzek.
16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.