Ugrás a tartalomra

Magyar ízek Székelykevén

2022.10.09
10:02
2022.10.09
18:11
Forrás
Pannon RTV
14. alkalommal szervezték meg a Magyar Konyha Napjai elnevezésű rendezvényt Székelykevén. Idén 30 csapat főzte finomabbnál finomabb ételeit az eseményen.

A székelykevei diákok kézműves termékeket és süteményeket készítettek az eseményre. Dávid Bernadetta, Székelykeve: „Készítettünk díszüvegeket, dísztököcskéket, különböző pálinkásüvegeket, dekupázst és feliratos pólókat az osztályfőnök és a szülők segítségével. Készítettünk még sós kifliket és különböző kalácsokat a szülők segítségével.”

A Varrócska kézimunkacsoport tagjai székelykáposztát készítettek, amely mindenki nagy kedvence. Csóti Rozália, Székelykeve: „Mi, asszonyok összeálltunk, hagyományos székelykáposztát főzünk, és van benne füstölt csülök, friss hús, szalonna és káposzta.”

Az érdeklődés idén is nagy volt a rendezvény iránt. Joó Gyülvész Margit, szervező: „A járókelőkből látszik, hogy nagyon sokan itt vannak, és nemcsak a falubeliek, hanem a környező településekről is nagyon szívesen látogatnak el erre a napra. Tegnap már a rendezvényünk megkezdődött, az este a művelődési otthonunkban egy közös szórakozást, vacsorát szerveztünk a vendégeink számára, Kérő romániai településről, Sepsiszentgyörgyről és Marosludasról érkeztek vendégek, valamint Bonyhádról.”

A rendezvény célja, hogy az idegenforgalom fejlődjön a faluban.

Székelykeve
Magyar Konyha Napjai
magyar ízek

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.