Ugrás a tartalomra

Magyarok Világszépe: Szabadkai lány az első udvarhölgy

2017-08-12
09:29
2017-10-04
12:20
Első udvarhölgy lett a szabadkai Cvijin Blanka a Magyarok Világszépe döntőjében. Fásy Ádám 2016-ban indította útjára a „Magyarok Világszépe” elnevezésű versenyét.

A világból azon hölgyek jelentkezését várták, akik igazoltan tudták bizonyítani magyar származásukat, valamint 17. életévüket betöltötték, de még nem idősebbek 27 évesnél. Ennek megfelelően a versenyen részt vehetett az anyaországon kívül bármely földrészen élő hölgy.

Cvijin Blanka tavaly szintén első udvarhölgyként végzett, így most gyakorlatilag megvédte címét: „Nagyon elégedett vagyok a tegnapi eredménnyel, ugyanis tavaly is indultam a versenyen és szintén első udvarhölgyként végeztem, azaz második helyen, és hát azért is örülök, mert aki az első helyet nyerte ő volt egyébként a szobatársam. Több száz magyar lány jelentkezett. A végén a táborba 19-en kerültünk be. A tábor alatt ketten kiestek, és így a döntőre 17-en mentünk. Nagy volt a konkurencia, tényleg nagyon szépek voltak a lányok. Nagyon örültem, hogy úgymond sikerült még egyszer és egyáltalán nem voltam szomorú, hogy nem a koronával jöttem haza."

Magyarok Világszépe
döntő
Cvijin Blanka
első udvarhölgy

Most

12:57, Frissítve: 13:43

Megjelent A 100 leg... céglista

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.
12:46, Frissítve: 12:57

Nem haladnak megfelelően a Brexit-tárgyalások

Az eddigi haladás nem elég ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták pénteki brüsszeli találkozójukon a bennmaradók.

Népszerű

Csatát vívtak Bácskossuthfalván a gyerekek

Az 1110 éve zajlott pozsonyi csata elevenedett meg a bácskossuthfalvi Idős Kovács Gyula Általános Iskola tornatermében. A gyermekhét részeként az intézmény diákjai játszották újra a csatát.