Ugrás a tartalomra
Pixabay/Mrdidg

Magyarországon a kozmetikai termékek mindössze 10 százaléka bio

2022.01.13
18:56
Forrás
sokszinuvidek
Elég nagy információs zavar tapasztalható a kozmetikusok és a lakosság körében a biokozmetikumok kapcsán.

A bio szépségápolási termékek iránt egyre többen érdeklődnek, a koronavírus-járvány ideje alatt pedig még népszerűbbek lettek ezek a kozmetikumok. Dr. Gyovai Viola okleveles biológus, a Magyar Tudományos Akadémia kandidátusa elmondta, attól, hogy egy arckrém tégelyére ráírják, hogy organic skincare, még nem lesz bio.

A nyugat-európai országokban jellemzően a kozmetikai termékek 17-20 százaléka rendelkezik bio tanúsítással, míg Magyarországon ez az arány 10 százalék körül van.

Pixabay/lubovlisitsa

De mit is nevezhetünk biokozmetikumnak?

A biokozmetikumok a bőr anyagcseréjét harmonikusan támogatják, elősegítik a test szintetikus vegyi anyagokkal történő terhelésének mérséklődését.

Amikor az immunrendszerünket nem terheli salakanyag vagy egyéb testidegen kémiai összetevő, akkor jobb eséllyel tud védekezni a vírusokkal szemben is - emelte ki a szakértő. A bio termékeknek használata során bőrünk szabadabban lélegzik, élettelibbé, tónusosabbá, feszesebbé válik. A fogyasztók néhány héten belül láthatják a változást.

Csak azok a termékek nevezhetők biokozmetikumnak, melyeket évente legalább egyszer ellenőriz egy tanúsító szervezet. Ilyenkor a bio alapanyagok mellett a receptúrát, a gyártástechnológiát, a raktározást, a címkézést és a csomagolást is ellenőrzik. 

kozmetika
bio
termék

Most

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.