Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Maradjunk otthon! Mesél a Pannon!

2020-04-08
13:22
2020-04-09
18:23
Forrás
Pannon RTV
A karanténban sem maradhatunk mese nélkül. A Szabadkai Gyermekszínház, a Szabadkai Városi Könyvtár és a Pannon Televízió közösen viszi az apróságok otthonaiba a szebbnél szebb történeteket.

Vörös Imelda egy nagyon aktuális mesével érkezett az első forgatásra. Fundi és a kézmosás történetén keresztül tanítja meg a kicsiknek, hogy miért olyan fontos a kézmosás. A Szabadkai Gyermekszínház színészei a rendkívüli helyzet során is folyamatosan szórakoztatják a gyerekeket az interneten keresztül.

Vörös Imelda, színész, Szabadkai Gyermekszínház: „Más kollégák külföldön is kis jeleneteket készítenek a saját kis bábjaikkal. Mi is hasonló dolgot készítünk itt a Gyermekszínházban. Nekem otthonról nincs lehetőségem elkészíteni, ezért a színházban megpróbáljuk. Tehát olyan körülmények között, ami mindenkinek megfelel.”


 

A meséket a Pannon Televízióban is láthatják majd a gyerekek. Munkatársaink is segítenek, hogy minden lurkóhoz eljussanak a tanulságos mesék.

Husnyák Andrea, szerkesztő, Mesél a Pannon: „Karanténhelyzet van. A Gyermekszínház karantén mesél és a Pannon Televíziónak van egy műsora, a Mesél a Pannon. Sok éve megy már, és ez a kettőnek a fúziója lesz. A Gyerekszínház színészei mesét olvasnak itt, a színházban, egy rögtönzött díszletben, a színpadon, és ezeket a meséket a Mesél a Pannon fogja repertoárra tűzni, illetve sugározni.”


 

A felolvasáshoz a könyveket a Szabadkai Városi Könyvtár biztosította. Csaknem ötven mesekötetet, házi olvasmányt, regényt adtak a Gyermekszínháznak.

Árokszállási Márta, igazgató, Szabadkai Gyermekszínház: „Csinálunk egy külön produkciót is. Ezek bábelőadások lesznek, amelyek külön bábokkal, gyermekszínházi bábokkal és élő színészekkel lesz bemutatva, és ami abszolút aktuális. Szóval a téma a koronavírus, a téma, hogy kell megvigyázni magunkat ebben a helyzetben, és főleg, hogyan kell viselkedniük a gyerekeknek.”

A meséket szombaton és vasárnap estefelé láthatják majd a gyerekek a tervek szerint.

Mesél a Pannon
Vörös Imelda
Husnyák Andrea
Árokszállási Márta
Fundi és a kézmosás
Szabadkai Gyermekszínház
Pannon Televízió
Szabadkai Városi Könyvtár

Most

20:17, Frissítve: 20:27

6:1-re nyert a topolyai TSC

A Szerbiai Szuperliga 27. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén 6:1-re nyert a topolyai TSC a Javor ellen.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.