Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

A Mátyás király aranyszőrű báránya című meseelőadást mutatták be Kishegyesen

2021.07.31
10:26
2021.07.31
16:03
Forrás
Pannon RTV
A darabot a Cselefendi táncegyüttes vitte színre, és az Anna-napok rendezvénysorozatának keretében játszották tegnap este.
Pannon RTV/Bognár Róbert

Megtelt a kishegyesi színházterem szombat este. Kicsik és nagyok egyaránt várták a nem mindennapi előadást. A mesék elsősorban a gyerekekhez szóltak, de a felnőtt közönség is élvezte a műsort.

Tóth Dávid: „Kedvenc meséim a Mátyás királyról szólók, meg a népmesék.
- Mit tudsz Mátyás királyról?
- Azt, hogy segített a szegény embereknek.”

Bede Borisz: „Én vártam ezt az előadást, azért mert itt a testvérem is, és szeretem a Mátyás királyról szóló meséket.
- És a népzenét, néptáncot?
- Azt is szeretem. Én is táncolok.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

A Mátyás király aranyszőrű báránya népmesét népzenei aláfestéssel és néptánccal adta elő a Cselefendi táncegyüttes fiatal csapata.

Gál Flóra, a táncegyüttes tagja: „A felkészülés hosszas volt, de nagyon jól szórakoztunk, mert például mikor a díszletet készítettük, akkor olyan zenét engedhettünk, amilyent szeretnénk hallgatni, és én nagyon élveztem, és szerintem mindenki.”

A táncegyüttes régóta dédelgetett álma vált valóra azzal, hogy a gyerekcsapattal sikerült elkészíteni a darabot, melynek zenei aláfestését a Fokos zenekar készítette.

Patyerek Csaba, a Cselefendi táncegyüttes művészeti vezetője: „A mesejáték, én úgy gondolom, hogy ennek a korosztálynak tökéletesen megfelel. Nagyon szeretik, és nagyon nagy lelkesedéssel végzik a próbákon a teendőket, a feladatokat. A Mátyás király mesék, azok pedig, én azt hiszem, hogy minden korosztály számára érdekesek és izgalmasak lehetnek.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

Az előadás az Anna-napok, a kishegyesi templombúcsúhoz kötődő rendezvénysorozat része.

Linka B. Gabriella, a kishegyesi Petőfi Sándor ME elnöke: „Mint tudjuk, Anna-nap július 26-án volt, hétfőn, és úgy néztük, hogy az egész héten különböző rendezvények legyenek, könyvbemutatók, vetítések, kiállítás, tehát nagyon gazdag programmal indultunk.”

Az ősz folyamán a lelkes csapat több településre is szeretné elvinni a produkciót.

Kishegyes
mese
előadás
Anna-napok
Linka B. Gabriella
Patyerek Csaba

Most

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.