Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Megérkeznek-e a darvak a Sóskopóhoz?

2021.10.27
20:12
Forrás
Pannon RTV
Vizet próbáltak átszivárogtatni a Törökbecsétől mintegy 6 km-re található Sóskopóba, amely a legismertebb és legnagyobb szikes tó Bánátban.

A törökbecsei vadászegyesület akcióját a Környezetvédelmi Minisztérium támogatta. A tó több éve a kiszáradás szélére kerül, ami az extrém hőség, a csapadék hiánya miatt idén tetőzött, már április folyamán teljes mértékben kiszáradt. A két héten át tartó akcióban a Duna-Tisza-Duna csatornából vizet ömlesztettek át a Postakopóba, aminek át kellett volna szivárognia a Sóskopó Természeti Rezervátum tavába. A nádast is megritkították, de a Sóskopóban még nem jelent meg víz. Ez zavarja az ott élő több mint kétszáz madárfaj létét, sőt az idén a darvak érkezését is akadályozza, emiatt idén is elmarad a novemberre tervezett Darufesztivál.

Sóskopó
Sóskopó Speciális Természeti Rezervátum

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:13, Frissítve: 15:55

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, a magyar emberi erőforrások minisztere és Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:18, Frissítve: 16:08

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű