Ugrás a tartalomra
Fiákerről folyik a sör
Pannon RTV/Lukács Attila

Meghívó: ingyen sör Nagybecskereken!

2019-08-26
19:24
2019-08-26
19:40
Forrás
Pannon RTV
Fiákerek és fogatos-kocsik indultak el hétfőn a nagybecskereki városháza udvarából, hogy ingyen sört osztogatva, a Sörnapokra invitálják a vendégeket.

A szeptember elsejéig tartó, sorrendben 34. rendezvény hivatalos megnyitója kedden este lesz.

Fiáker a városháza előtt

Prvoslav Zakovski színész sörnapi köszöntőjével bocsájtották útra a fiákereket, melyek bejárták Nagybecskereket. Az ingyen sört pedig szívesen fogadták a járókelők. „Nagyon várjuk ezt a rendezvényt. Kis harmóniát és vigasságot visz a monoton életünkbe itt, Nagybecskereken” - mondta a helyi Faragó Eszter.

Fiákerek Nagybecskerek utcáin

Negyven helyszínen lesznek, elsősorban zenei események, de a hét nap alatt számos kísérőrendezvényt tartanak - köztük lesz Magyar Nap is. Zoran Ljubotina, igazgató, Turisztikai Egyesület, Nagybecskerek: „Mindent megtettünk annak érdekében, hogy a 34. Sörnapok legyenek az eddigi legjobbak. Az idén felkerültünk az italfesztiválok európai térképére is. Ebből a térségből nem sokan részesültek ilyen elismerésben. Ez egyben arra kötelez bennünket, hogy minden évben jobbak legyünk.”

Hívogatók

A rendezvény fellépői között lesz többek között a Nagybecskereki Filharmonikus Zenekar, Lepa Brena és a Crvena Jabuka is. Nagyszámú vendéget várnak, ezért külön biztonsági intézkedéseket foganatosítanak. „Elsősorban jó időt várok, a többit mi magunk biztosítottuk. Negyven helyszínen nagyszámú, különböző zenei műfajhoz tartozó előadó lép majd fel, de a zeneieken kívül más rendezvények is lesznek. Közel fél millió vendéget várunk, de lehet, hogy még ennél is többen lesznek” - részletezte a nagybecsekereki polgármester, Čedomir Janjić.

Egészségünkre!

A vendégek a legjobb sörökből válogathatnak majd. Hosszú idő után az idén újra lesz nagybecskereki sör is. Egyelőre a dunacsébi sörgyárban készül, de a tervek szerint a Carlsbeg támogatásából egy év múlva Nagybecskereken felszerelnek egy kisebb sörgyárat, hogy visszahozzák a sörgyártás hagyományát a városba, ahol 1745 és 2006 között gyártották a híres becskereki sört.

Nagybecskerek
sör
sörnapok

Most

Népszerű