Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Megnyitotta kapuit az újvidéki Interfest borfesztivál

2020.09.11
13:21
2020.09.11
17:51
Forrás
Pannon RTV
A rendezvényt korábban a járványügyi helyzet miatt kétszer is elhalasztották. A kétnapos fesztiválra szerbiai és külföldi borászok is elhozták termékeiket.

Az idei Interfestre mintegy 30 kiállító hozta el borait. A rendezvényt ez alkalommal Újvidék központja helyett a Horgász-szigeten tartották meg. A fesztiválnak egy nagyobb kerthelyiséggel rendelkező pub adott otthont. Ilija Mihajlović: „Alig vártuk. Ez az első rendezvény, ami idén úgymond hivatalosan nyitott meg, reméljük ez után a többi rendezvényt is megtartják. Az Interfestnek hagyománya van, neve, az emberek szívesen látogatják. Először tartják ezen a helyszínen és gyönyörű a hangulat.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Az eseményre Szerbia egész területéről, valamint Magyarországról és Montenegróból is érkeztek borok.

Jovan Dameski, kiállító, Szerbia: „Nagyon fontos megválogatni melyik fesztiválokon veszünk részt. Az Interfest a legnagyobb vajdasági borfesztivál és nem szabad kihagyni.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Branko Čotrić, kiállító, Montenegró: „Hagyományosan itt vagyunk az Interfesten. Újvidéket otthonuknak éljük meg. Erre az alkalomra a prémium programunkat, a prémium borainkat hoztuk el, mintegy 15 fajtát. Vannak újdonságaink is, amit az újvidékiek még nem kóstoltak.”

Mihálovits István, kiállító, Magyarország: „Megismernek minket, utána keresik a borainkat. Ebből a szempontból ez teljesen pozitív. Szeretünk ilyen fesztiválokra járni. Sajnos az idén kevés volt, de reméljük hogy ez most már változik valamennyire.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A rendezvényt a járványügyi előírásokhoz alkalmazkodva szervezték meg. Jadranka Beljan Balaban, szervező: „A kiállítók között elég helyet biztosítottunk, hogy a fesztivál látogatói biztonságosan tudjanak mozogni, van elég távolság. Minden kiállítónak vannak fertőtlenítőszereik, szükséges védőfelszerelésük. A látogatókat arra kérjük legyenek türelmesek és ha veszélyeztetve érzik magukat használjanak védőmaszkot. Ami a legfontosabb, tartani kell a távolságot.”

A fesztivál ingyenesen látogatható. A borok kóstolásáért 100 dinárt kell fizetniük az érdeklődőknek, poharat pedig 250 dinárért lehet kölcsönözni a rendezvényen. A hangulatot zenekarok fellépései is színesítik.

borfesztivál
Interfest
bor

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.