Ugrás a tartalomra
Vajdasági RTV

Megtartják a kolbászfesztivált Turián

2021.02.07
13:39
2021.02.07
13:45
Forrás
Közlemény
Szerényebb körülmények között, de megtartják idén a kolbászfesztivált Turián - így döntött a rendezvény szervezőbizottsága az érvényben lévő rendeletek alapján.

A Turiai kolbászfesztivál a dél-bácskai körzet legjelentősebb idegenforgalmi rendezvénye, amelyet minden év február utolsó hétvégéjén szoktak megtartani, háromnaposra tervezi a szervezők és évente mintegy 20 ezer vendég látogatja. A szenttamási községhez tartozó kis falucska nevét viselő kolbász messze földön hírnevet szerzett, mivel minden évben megdől a leghosszabb kolbász rekordja, így az idén 2037 méteresre tervezik elkészíteni a hagyományos ízvilágú finomságot. Az elkészült, világviszonylatban is a leghosszabb kolbászt humanitárius célokra fordítják. Nem marad el a hagyományos kolbásztöltő verseny, de ezt csak községi szinten hirdetik meg. Azonban az utcai kirakodóvásárt és a különböző művelődési rendezvényeket elnapolják.

turiai kolbász
Turiai Kolbászfesztivál
Turia

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.