Ugrás a tartalomra

Megtelt élettel az újvidéki strand

2024.03.31
14:58
2024.03.31
17:28
Forrás
Pannon RTV
A korán érkező tavaszi meleg idő újra felpezsdítette az életet a pihenni vágyók körében. Az újvidékiek többsége ilyenkor előszeretettel látogatja a Duna-partot.

Szinte átmenet nélkül a télből a nyárba léptünk. Ennek függvényében az újvidékiek egyik közkedvelt helye, az újvidéki strand is újra megtelt élettel.

Sokan kilátogattak az újvidéki strandra, és élvezték a kellemesen meleg időt. Voltak, akik sütkéreztek, a gyerekek játszottak, míg mások egyszerűen csak a családjukkal sétálva élvezték a hirtelen jött nyárias időt.

Radmilo Aleksandar, Újvidék: „Alig várom, hogy elérkezzen a nyár, és amikor csak szabadok vagyunk, jövünk és napozunk, pihenünk a strandon, majd amikor még melegebb lesz, akkor pedig a tengerhez mehessünk.”

 

Vesna Đurić, Kragujevac: „Idén talán még drasztikusabb a változás, mint tavaly, de mindannyian várjuk a szép időt, úgyhogy valahogy jól is jött ez nekünk. Nálunk sem volt igazán tél, úgyhogy alkalmazkodunk az időjáráshoz és a körülményekhez.”

Dragiša Đurić, Kragujevac: „Legtöbbször ide járunk a strandra, mert annyira szép és inspiráló hely, és sok fiatal van itt. Boldogok vagyunk, hogy a gyerekeknek van hová kimenniük, hogy igazán élvezhessék, mert ez felbecsülhetetlen érték.”

Az előrejelzés szerint az Észak-Afrikából érkező délnyugati légáramlatok miatt a Földközi-tengeren keresztül további melegebb levegő áramlik be a térségbe. Ez azt eredményezheti, hogy a jövő hét derekáig helyenként 24 és 30 fok között mozoghat majd a hőmérő higanyszála.

Újvidék
strand
Duna-part

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.