Ugrás a tartalomra
Pixabay/Sandra_M_H

Mekkora havazásra kell készülnünk?

2021-01-08
14:21
2021-01-08
14:27
Forrás
Szerbiai RTV
Vajdaságban is havazhat az előttünk álló hétvégén. Az előrejelzések azonban továbbra is bizonytalanok a várható hó mennyiségével kapcsolatban, ugyanis az érkező mediterrán ciklon pályája még kérdéses.

Annyi azonban szinte biztosra vehető, hogy vasárnap napközben többfelé kifehéredhet a táj. Abban az esetben, ha a ciklon telibe találja vidékünket, akkor még hétfőn is havazhat, így pedig egyes részeken akár 5-10 centiméteres hótakaró is kialakulhat. A napi csúcshőmérsékletek fagypont körül alakulnak majd, hajnalban a hőmérő higanyszála -1 és -3 fok közötti értékeket mutathat. 

Pannon RTV

Nézzük részletesebben is a Szerbia területén várható időjárást

Ma napközben borús, esős időre számíthatunk, a hegyekben havazással. Éjszaka rövid ideig tartó havas eső és néhol havazás várható. Több csapadék Szerbia délnyugati, déli, délkeleti és keleti részében eshet. A hegyvidéki területeken a hótakaró vastagsága 15-30 cm-rel is megnőhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 4 fok között alakul, a legmagasabb északnyugaton 4, délkeleten 10 fok körüli lesz. 

Szombaton borús, hideg és nagyrészt száraz idő vár ránk, délen viszont esőre és hóra kell számítani. Gyenge, északkeleti szél fúj majd. A legalacsonyabb hőmérséklet -2 és 2 fok között, a legmagasabb pedig 2 és 5 fok között alakul. 

Vasárnap borús és hideg időre számíthatunk, esővel és havazással. Nagyobb mennyiségű csapadéktól az ország délnyugati, déli, délkeleti és keleti részében kell tartani. Az alacsony fekvésű sík területeken vékonyabb hótakaró alakulhat ki, míg a hegyvidéki részeken vastagabbra is nőhet. Gyenge, mérsékelt északkeleti szél fog fújni. A legalacsonyabb hőmérséklet -2 és 1 fok között lesz, a legmagasabb pedig 2 és 7 fok között alakul.

Hétfőn a korábbi napokhoz hasonlóan borús, hideg idő vár ránk, esővel és hóval. A csapadék mennyisége viszont csökken, Szerbia déli és középső részeiben a hótakaró részleges olvadására számíthatunk. 

havazás
tél
időjárás

Most

21:12, Frissítve: 23:02

Engedélyezték a kínai vakcinát Szerbiában

Pavle Zelić, a szerbiai gyógyszerügynökség illetékese bejelentette, hogy a törvény által előirt összes feltétel teljesült ahhoz, hogy a Sinopharm cég koronavírus elleni védőoltását alkalmazzák az országban.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.