Ugrás a tartalomra

Mi a jobb egy kolbásznál? 2038 méter kolbász

2022.02.11
15:34
2022.02.11
17:17
Forrás
Pannon RTV
Sokakat csábított Szabadka központjába a frissen sült kolbász illata. Turiai kolbászt lehetett vásárolni. A dél-bácskai településről érkező szervezők 50 kilogramm kolbászt is átadtak a szabadkai Vöröskeresztnek.

50 kilogrammnyi kolbászt adtak át a Turiai Kolbászfesztivál szervezői a szabadkai Vöröskeresztnek péntek délelőtt. A húskészítményt több éves hagyomány szerint a szabadkai Népkonyha 1200 tagja között osztják majd szét.

A szabadkaiak szerint finom és jól fűszerezett a turiai kolbász.

Stipan Krčinić: „Négy-öt éve minden évben vásárolok. Finom, csak minden évben mintha kicsit rövidebb lenne.”

Amellett, hogy Szabadka 32 millió dinárral támogatja a népkonyha munkáját, minden adományra szükség van - emelte ki Ilija Đukanović, Szabadka Város Tanácsának szociális ügyekkel megbízott tagja: „Szeretném megköszönni a friss kolbász formájában átadott adományt, amelyet a Vöröskereszt városi szervezete a főételek elkészítésénél használhat majd fel, nemcsak a népkonyhán, hanem az ideiglenes melegedőt használók számára is.”

Az 50 kilogramm kolbászt Miodrag Varo, a Vöröskereszt szabadkai szakmunkatársa vette át: „A szerbiai népkonyhák szolgáltatásait naponta több mint 34 ezren veszik igénybe, tehát egy összetett és komoly programról van szó. Szabadkán 1200 felhasználója van a népkonyhának.”

A 2022-es Turiai Kolbászfesztiválon idén is meg akarják dönteni a saját rekordjukat.

Željko Popić, képviselő, Turiai Kolbászegyesület: „Hívunk mindenkit a február 25-én és 26-án tartandó kolbászfesztiválra. A kolbászfesztivál központi napja február 26-a lesz, amikor is bemutatjuk a híres, hosszú kolbászunkat, amely idén 2038 méter hosszú lesz.”

Február utolsó hétvégéjén a Turiai Kolbászfesztivált 38. alkalommal szervezik.

kolbász
Kolbászfesztivál
turiai kolbász
Turiai Kolbászfesztivál
Ilija Đukanović
Vöröskereszt
Szabadka
Miodrag Varo

Most

Népszerű