Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Mi a jobb egy kolbásznál? 2038 méter kolbász

2022.02.11
15:34
2022.02.11
17:17
Forrás
Pannon RTV
Sokakat csábított Szabadka központjába a frissen sült kolbász illata. Turiai kolbászt lehetett vásárolni. A dél-bácskai településről érkező szervezők 50 kilogramm kolbászt is átadtak a szabadkai Vöröskeresztnek.

50 kilogrammnyi kolbászt adtak át a Turiai Kolbászfesztivál szervezői a szabadkai Vöröskeresztnek péntek délelőtt. A húskészítményt több éves hagyomány szerint a szabadkai Népkonyha 1200 tagja között osztják majd szét.

A szabadkaiak szerint finom és jól fűszerezett a turiai kolbász.

Stipan Krčinić: „Négy-öt éve minden évben vásárolok. Finom, csak minden évben mintha kicsit rövidebb lenne.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Amellett, hogy Szabadka 32 millió dinárral támogatja a népkonyha munkáját, minden adományra szükség van - emelte ki Ilija Đukanović, Szabadka Város Tanácsának szociális ügyekkel megbízott tagja: „Szeretném megköszönni a friss kolbász formájában átadott adományt, amelyet a Vöröskereszt városi szervezete a főételek elkészítésénél használhat majd fel, nemcsak a népkonyhán, hanem az ideiglenes melegedőt használók számára is.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Az 50 kilogramm kolbászt Miodrag Varo, a Vöröskereszt szabadkai szakmunkatársa vette át: „A szerbiai népkonyhák szolgáltatásait naponta több mint 34 ezren veszik igénybe, tehát egy összetett és komoly programról van szó. Szabadkán 1200 felhasználója van a népkonyhának.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A 2022-es Turiai Kolbászfesztiválon idén is meg akarják dönteni a saját rekordjukat.

Željko Popić, képviselő, Turiai Kolbászegyesület: „Hívunk mindenkit a február 25-én és 26-án tartandó kolbászfesztiválra. A kolbászfesztivál központi napja február 26-a lesz, amikor is bemutatjuk a híres, hosszú kolbászunkat, amely idén 2038 méter hosszú lesz.”

Február utolsó hétvégéjén a Turiai Kolbászfesztivált 38. alkalommal szervezik.

kolbász
Kolbászfesztivál
turiai kolbász
Turiai Kolbászfesztivál
Ilija Đukanović
Vöröskereszt
Szabadka
Miodrag Varo

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.