Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mi leszel, ha nagy leszel? Indiana Jones?

2021.01.29
08:42
2021.01.29
08:52
Forrás
Pannon RTV
Sok gyerek szeretne régész lenni, aki a múlt titkait kutatja, mindenféle kalandokat él át, és kincseket talál. De tényleg ez egy régész munkája? A Szabadkai Városi Múzeum Régészeti kisokos című kiállításán erre a kérdésre is választ kaphatunk.

Interaktív kiállítás nyílt gyerekeknek a Szabadkai Városi Múzeumban. A Régészeti kisokos elnevezésű tárlatra a 3-tól 10-12 éves korú gyerekeket várják, akik akár egy mamut alsó fogsorát vagy agyarát is megnézhetik.

A kiállítás interaktív. A gyerekek először megismerik az alapokat, majd egy nagy füves lelőhelyen leleteket gyűjtenek. Van itt csont, edénydarab és szemét is. A gyerekek megismerhetik a régi házépítési módokat, láthatnak ősi ékszereket, edényeket és állatcsontokat is. A legizgalmasabb azonban mindenképp a mamutagyar.

Szabadkai Városi Múzeum
régészeti kiállítás
interaktív

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.