Ugrás a tartalomra
Részlet a gálaműsorból
Pannon RTV

„Mi vagyunk a MAdT tábor”

2019-07-14
20:30
2020-01-25
14:17
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a szlogennel búcsúztak egymástól a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Táborának résztvevői.
A közönség és a táborlakók az előcsarnokban

Véget ért a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet tizenkettedik színjátszó tábora Zentán. A színházat kedvelő fiatalok színész-, rendező-, mozgásszínházi, és idén először alkalmazott játék és drámacsoportban alkothattak az egy hét alatt.

Részlet a gálaműsorból

A MAdT tábor gálaműsorában hat húszperces összeállítással búcsúztak a táborlakók az idei egyhetes alkotói munkától. Balázs Áron szerint a táborban számos kreatív alkotás született. „Bízom benne, hogy a munkafolyamat által gazdagodtak a résztvevők. Én minden esetre feltöltődtem, regeteget kaptam tőlük, de úgy érzem, hogy adtam is” - mondta a színész.

Részlet a gálaműsorból

A színházművészet különböző ágait felölelő egyhetes táborban amellett, hogy olyan szakemberek oktattak, akiktől érdemes színházat tanulni, a fiatalok egymás közt is mély barátokra találtak. Fehér Barnabás szerint a tábor fő erénye a sokszínűség. „Különböző emberrel találkoztunk, sok fajta életmóddal, és ezáltal bővült az emberismeretünk, illetve gazdagodott a tudásunk a világról” - mesélte a táborlakó.

Részlet a gálaműsorból

Varga Tamás főszervező egész nap a fiatalok munkáját segítette. Azt mondta, a tábor energiaforrása attól függ, hogy az emberek közti kapcsolat milyen szinten és milyen minőségben mozog. „Mindent átölel a jó hozzáállás, egy nagyon erős energiatöltet és ez mindent lefed. Innentől kezdve minden más mellékessé válik.”

Az idei táborban már tizenhárom éves résztvevők is voltak, de hatvan évesek is részt vettek az alkotómunkában.

MADT
Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség
Vajdasági Magyar Művelődési Intézet
Zenta

Most

Népszerű