Ugrás a tartalomra
Pixabay/ElisaRiva

Miért akarja Amerika betiltani a TikTokot?

2020-08-03
15:58
2020-08-03
16:03
A TikTok egy kínai videómegosztó közösségi hálózati szolgáltatás, amely rövid tánc-, szinkron-, komédia- és tehetségvideók készítésére szolgál.

Az egyik legdinamikusabban fejlődő alkalmazásról van szó, amelyről kijelenthető, hogy ma a Z generációsok platformja, ide koncentrálódik minden tizenhárom és harminc év közötti. Az elmúlt napokban számtalanszor hallottunk az alkalmazás betiltásáról, de vajon miért zavarja Amerikát ez a szórakoztató alkalmazás?

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter nemrégiben úgy fogalmazott, a platformon keresztül személyes információk kerülnek a kínai kommunista párt kezébe. Trump elmondta, hogy nem zavarná, ha úgy választanák le az applikációt a kínai cégről, hogy egy amerikai vállalat tulajdonába kerülne. Eddig két amerikai cég jelezte szándékát, az egyik a Microsoft, amely eddig nem volt sikeres a közösségi média területén, így ezzel nagyot tudna előrelépni. ByteDance becslése szerint 50 milliárd dollárt ér, mások ezt sokallják.

Nemrégiben India is betiltotta a TikTokot, mert állítólag egyes források szerint adatbiztonsági aggályok merültek fel vele kapcsolatban, mivel állítólag a felhasználók személyes információi a kínai államhoz kerülnek.

TikTok
USA
betiltás
Donald Trump

Most

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.