Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Mikulás járt a szabadkai Újvárosban

2019-12-14
20:39
2019-12-14
20:59
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Újváros helyi közösségben az Október 10-e Általános Iskola alsó tagozatos diákjai kaptak ajándékcsomagot a Mikulástól.

A gyerekek előadással is készültek a fehér szakállúnak. A programot az Újváros helyi közösség és a Civitas Nova szervezet által valósult meg.

A gyerekek már izgatottan várták a Mikulás érkezését. Énekkel hívogatták.

Énekes, táncos előadással is készültek a Mikulás számára. Benák Lúcia ügyesen szerepelt, ám kicsit megilletődött volt kameránk előtt: „Az Ember, ember december című dalra táncoltunk. Meg a gyertyás táncot mutattuk be.”

A Mikulás sok hasznos dologgal jutalmazta az ügyesen szereplő gyerekeket. Asztalos Egon: „Voltak benne kollázs papír, blokk, szúdoku, Giotto, Giotto színesek, egy cuki kis doboz.”

Az Újváros helyi közösség már nem első alkalommal szervezte meg a Mikulásvárást. Idén a Civitas Nova szervezettel karöltve, az Október 10-e Általános Iskolát látták vendégül. Bíró Katalin, elnök, Civitas Nova civil szervezet: „Tizennégy gyerek volt a vendégünk. Délután négy órától kreatív foglalkozáson vettek részt, mégpedig fenyőfát készítettünk. Azért készítettük a fenyőfát, mivel a mese, ami elhangzott a Télapó előtt, a fenyőfáról szól, hogy hogyan került csillag a fenyőfára, és ennek kapcsán készítettük papírból, kartonból az ünnepi fenyőt.”

A szervezet a jövőben is törekedni fog arra, hogy minél több programmal tudjon kedveskedni a fiataloknak és az idősebbeknek egyaránt - hangzott el az eseményen.

Mikulásvárás
Újváros Helyi közösség
Civitas Nova
Október 10. Általános Iskola

Most

08:05, Frissítve: 10:13

Ne öld meg a nagyit!

Nem mindennapi módon biztat a karanténkötelezettség betartására egy brit város. A szlogenjük az, hogy "Ne öld meg a nagyit".

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.