Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Minden este élvezhetik a Löszvarázst

2019-07-13
10:55
2019-07-13
15:55
Forrás
Pannon RTV
Javában tart a Dombos Fest, Vajdaság egyik legkedveltebb és legszínvonalasabb összművészeti rendezvénye. A 19. alkalommal megrendezett fesztiválra a napijegy 400, a családi jegy pedig 1000 dinár.

Kishegyes idén ünnepli 250 éves jubileumát, ezért a település lakosainak a belépés ingyenes.

A gyerek figyelemmel követték a magyar népmesék hőseinek altszaxofonnal elővarázsolt hangját. Tóth Viktor magyarországi művész a régi idők néma filmjei hangulatát keltette életre. Kelemen Zalánnak a Kacor Király hangjáték tetszett a legjobban: „Azért, mert vicces volt, ahogy a nyúl meg a medve így beszélt.” 

A gyerekprogramok mellett a családoknak kézművesek és hagyományos magyar ételeket készítő árusok, borászok kínálják termékeiket. A helyszínen borpince és borterasz várja a vendégeket. A hangulat varázsát a koncertek és a finom ételek mellett a tábortűz mágikus látványa is tetézi.

A Dombos Festre kilátogatók minden este élvezhetik a Löszvarázst. A fényfestők látványos térelemekkel keltik életre a 100 méteres löszfalat. A fiatalok meg is mászhatják.

A pénteki nap legnagyobb sztárvendége mindenképp a techno-űrrockot zenélő magyarországi The Carbonfools zenekar volt a nagyszínpadon. Ők már nem először járnak a Hegyalja utcában. A közönség jól ismeri muzsikájuk ötvözetét, a rock, a blues, a disco és az etno zene egyvelegét az elektronikussal. Bicskei Titusz, elektronika, The Carbonfools, Magyarország: „A mostani koncertek, azt tudom mondani, hogy elég pörgős energikus. Úgymond ugri-bugri, táncos koncerteket szoktunk adni. A közönség általában bulizik rá, pörög. A mellett egyébként a szövegek azok egy kicsit szomorkásak. Úgy szoktam mondani, hogy mi vagyunk a legvidámabb szomorú zenekar.”

Szombaton érdekes gyerekprogramokkal várják a családokat 18 órától. Este Canaro, Antonia Vai, Balogh Melinda és zenekara és a Dombos kihagyhatatlan sztárvendége: Lajkó Félix és zenekara lép színpadra.

A vasárnapi utcabált követően és a hétfői értékelés után a művészeti fesztivál szervezői máris a jövő évi, huszadik jubiláris Dombos Fest ötlettervén kezdenek gondolkodni.

Dombos Fest
Kishegyes

Most

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.