Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Minden a kukoricáról szólt Bajmokon

2022.10.01
15:45
2022.10.01
16:23
Forrás
Pannon RTV
Gyermekrajz-kiállítással és fogalmazás-versennyel kezdődött pénteken a bajmoki Kukoricafesztivál. A munkákat a Dózsa György Magyar Művelődési Egyesületben állították ki, a legjobbakat pedig érdekes díjakkal jutalmazták.

A 14. kukoricafesztivál szombaton is folytatódott a helyi egyesületben.

Pannon RTV/Csipak Edvin

A bajmoki Dózsa György Magyar Művelődési Egyesület udvarában kellemes napsütésben, a foglalkozásvezetők felügyelete mellett, kézműves foglalkozáson vehettek részt a gyerekek szombaton reggel. Kollár Viktória egy papírra kinyomtatott kukoricacsőre napraforgó, kukorica és babszemeket ragasztott és közben elmesélte, hogy szereti a kézműveskedést: „Szalmából szoktam készíteni házakat, szállásokat, ilyesmit.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

A délelőtt folyamán a kutyák gondozásáról és azok egészségének megőrzéséről hallhattak az érdeklődők előadást. Cseke Gitta Pacsérról érkezett az előadásra, ugyanis ő a tacskó kutyájának helyes tartásáról szeretett volna többet hallani.

„Nagyon sok új betegség ütötte fel a fejét és ez érdekel engem, ha esetleg valamit megtudok, akkor tudjam, hogyan kell a kutyámat kezelni. Orvoshoz kell fordulni, ha végül is újabb valami jelentkezik a kutyámnál.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

A rendezvény célja a tengeri hagyományos betakarítási és feldolgozási módjának megismertetése az új generációval.

Hegedűs József, szervező, Kukoricafesztivál, Bajmok: „Nagyon sok családnak még a mai napig is ez az egyik fő bevételi forrása a megélhetéshez. Az itt maradás biztosítását jelenti ez a növény. Méltatlanul egy kicsit lehet, hogy lenézzük, és az a célunk, hogy a kukoricával kapcsolatos hagyományokat, régi foglalkozásokat megőrizzük, felelevenítsük és átadjuk az utókornak.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

A helyi templomban terményhálaadó szentmisével zárul a kukoricafesztivál.

Kukoricafesztivál
Bajmok
Dózsa György Magyar Művelődési Egyesület
Hegedűs József

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű