Ugrás a tartalomra
Pixabay

Minden szava arany - videópályázat

2021.12.02
13:35
2021.12.02
13:41
Forrás
Közlemény
Minden szava arany címmel videós pályázatot hirdet a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság 14 és 30 év közötti fiataloknak – jelentette be közösségi oldalán Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Az államtitkár kiemeli: „Nagyszüleink, dédszüleink, időseink igazi példaképek. Olyan értékrendet képviselnek, amely igazi kincs a mai rohanó világban.” Hozzátette: „A mai napon, december 2-án pályázatot hirdetünk 14 és 30 év közötti fiatalok számára, amelyben arra kérjük őket, készítsenek amatőr videót olyan, a környezetükben élő idős emberrel, akire felnéznek, és kérjék meg őket arra, hogy osszák meg velünk gondolataikat az életről.” Hogyan kell és hogyan érdemes élni? Mi az, ami igazán fontos az életben? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a pályázat.

A pályázat mindenki számára nyitott, aki betöltötte a 14. életévét, és még nem múlt el 30 éves, elfogadja a részvételi feltételeket és a témának megfelelő pályázati anyagot nyújt be.

A felhívásra a Nemzetpolitikai Államtitkárság maximum 3 perc hosszúságú amatőr filmeket vár, amelyben a fiatalok az idősek életbölcsességeit, inspiráló történeteit, az életről megfogalmazott gondolatait mutatják be.

Beküldési határidő: 2021. december 31.

A részletes pályázati felhívás a https://www.kulhonimagyarok.hu/videopalyazat/ oldalon olvasható, a hozzá kapcsolódó videós felhívás pedig alább megtekinthető.

videópályázat
Nemzetpolitikai Államtitkárság
pályázat
Potápi Árpád János

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.