Ugrás a tartalomra
Facebook/Gumbo Limbo Nature Center

Műanyag miatt pusztult el egy teknős

2019.10.07
13:56
Forrás
Pannon RTV
Az állatot Florida államban találták meg élve, nem sokkal később azonban elpusztult. A kis teknős gyomrában több mint 100 műanyagdarabka volt.

A léggömbfoszlányok mellett például palackcímkéket is találtak az állat emésztőrendszerében. A szakértő szerint nem ez az első ilyen alkalom, a jelenség már évek óta fennáll. A rengeteg műanyag lenyelése miatt a teknősök alultápláltságban szenvednek. Miután a teknősök kikelnek és a vízbe jutnak, a golffű algaréteghez úsznak, ahol az első néhány évüket eltöltik. Sajnos azonban a tengerben úszó műanyagok nagy része pont ebben a rétegben gyűlik össze, a műanyagok pedig pont úgy néznek ki a teknősök számára, mint a táplálék. A műanyagtól a gyomrukban olyan érzése lesz a kis teknősöknek, mintha jóllaktak volna, ezért nem veszik magukhoz a kellő mennyiségű táplálékot a túléléshez – mondta egy szakember.

teknős
műanyag

Most

10:29

Ma van a szerb rendőrség napja

A központi ünnepséget a Szerbia Palota előtt rendezik meg ma délelőtt, ahol többek között 1337 új rendőrtisztet avatnak - mondta Aleksandar Vulin belügyminiszter a Szerbiai RTV-nek adott interjújában.
08:52

Megfékezték a tüzet a čačaki Sloboda lőszergyárban

Erős robbanás rázta meg Čačakot szombaton 20 óra körül. Az erős detonációt több kisebb is követte. A robbanás a Sloboda lőszergyár területén történt. A keletkezett tüzet az illetékeseknek sikerült eloltaniuk. Éjjel nem volt újabb detonáció.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.