Ugrás a tartalomra
Facebook/Gumbo Limbo Nature Center

Műanyag miatt pusztult el egy teknős

2019-10-07
13:56
Forrás
Pannon RTV
Az állatot Florida államban találták meg élve, nem sokkal később azonban elpusztult. A kis teknős gyomrában több mint 100 műanyagdarabka volt.

A léggömbfoszlányok mellett például palackcímkéket is találtak az állat emésztőrendszerében. A szakértő szerint nem ez az első ilyen alkalom, a jelenség már évek óta fennáll. A rengeteg műanyag lenyelése miatt a teknősök alultápláltságban szenvednek. Miután a teknősök kikelnek és a vízbe jutnak, a golffű algaréteghez úsznak, ahol az első néhány évüket eltöltik. Sajnos azonban a tengerben úszó műanyagok nagy része pont ebben a rétegben gyűlik össze, a műanyagok pedig pont úgy néznek ki a teknősök számára, mint a táplálék. A műanyagtól a gyomrukban olyan érzése lesz a kis teknősöknek, mintha jóllaktak volna, ezért nem veszik magukhoz a kellő mennyiségű táplálékot a túléléshez – mondta egy szakember.

teknős
műanyag

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.