Ugrás a tartalomra
Facebook/Gumbo Limbo Nature Center

Műanyag miatt pusztult el egy teknős

2019-10-07
13:56
Forrás
Pannon RTV
Az állatot Florida államban találták meg élve, nem sokkal később azonban elpusztult. A kis teknős gyomrában több mint 100 műanyagdarabka volt.

A léggömbfoszlányok mellett például palackcímkéket is találtak az állat emésztőrendszerében. A szakértő szerint nem ez az első ilyen alkalom, a jelenség már évek óta fennáll. A rengeteg műanyag lenyelése miatt a teknősök alultápláltságban szenvednek. Miután a teknősök kikelnek és a vízbe jutnak, a golffű algaréteghez úsznak, ahol az első néhány évüket eltöltik. Sajnos azonban a tengerben úszó műanyagok nagy része pont ebben a rétegben gyűlik össze, a műanyagok pedig pont úgy néznek ki a teknősök számára, mint a táplálék. A műanyagtól a gyomrukban olyan érzése lesz a kis teknősöknek, mintha jóllaktak volna, ezért nem veszik magukhoz a kellő mennyiségű táplálékot a túléléshez – mondta egy szakember.

teknős
műanyag

Most

07:25, Frissítve: 07:43

Thiem legyőzte Đokovićot

Novak Đoković kikapott az osztrák Dominic Thiemtől Londonban. A férfi tenisz ATP-világbajnokság keddi játéknapján, a második csoportkörben tegnap este csapott össze a két teniszező.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.