Ugrás a tartalomra
Tűz eloltva
Tanjualic/bkg/Tanja V

Ne gyújtsanak tüzet az erdőkben!

2018-05-01
08:00
2018-05-01
16:42
Forrás
Pannon RTV
Amennyiben baleset történik, és a polgárok tüzet észlelnek, haladéktalanul értesítsék a tűzoltókat a 193-as telefonszámon.

Ne gyújtsanak tüzet a majálisozók az erdőkben és azok közelében - figyelmeztet a mezőgazdasági, erdészeti minisztérium. Felhívják a figyelmet arra, hogy a nem megfelelő, tűzvédelmi szempontból nem biztonságos helyen való tűzgyújtás akár katasztrófához vezethet. Amennyiben baleset történik, és a polgárok tüzet észlelnek, haladéktalanul értesítsék a tűzoltókat a 193-as telefonszámon.

Szekeres Ottó, természetvédelmi őr, Palics-Ludas Közvállalat: „A csapatok nagy része már kint van az erdőben és táborozik. Nyilván ilyenkor mindenki azért jön ki, hogy piknikezzen, sütkérezzen. Az idei év különösen száraz, és ahogy látjuk a környékben is, a füvek száradnak el. A fehér nyárs, illetve több lombhullató fának a levelei lent vannak a földön, ami mind száraz, és nagyon könnyen lángra tud kapni. Ilyenkor azt szoktuk tanácsolni, hogy ne rakjanak tüzet. Ha egy mód van rá, akkor próbálják meg máshogy megünnepelni a május elsejét. Mindenféleképp nagyon oda kell figyelni. Ha véletlen valahol tűz van, akkor azt le kell locsolni, leföldelni, hogy ne tudjon tovább terjedni.”

erdő
tűz
majális
Szekeres Ottó

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:58

Vasárnap akár 16 fok is lehet

A mai felhősödés után holnap ismét napsütésre és melegebb időjárásra van kilátás térségünkben - tájékoztat a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:12, Frissítve: 11:42

Felújítják a több mint 130 éves vasutat

Felújítják a Törökbecse községhez tartozó Kumán és Beodra-Karlova közötti vasutat. A Szerbiai Vasutak Infrastruktúrája 11,4 millió eurós beruházásából a régi síneket és talpfákat is újakra cserélik.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Fejműtét és császármetszés egyidőben

Fejműtétet és császármetszést hajtottak végre egyszerre egy 31 éves nőn belgrádi orvosok. A kilencedik hónapban járó terhes asszony elesett, és fejsérülést szenvedett.