Ugrás a tartalomra
Tűz eloltva
Tanjualic/bkg/Tanja V

Ne gyújtsanak tüzet az erdőkben!

2018-05-01
08:00
2018-05-01
16:42
Forrás
Pannon RTV
Amennyiben baleset történik, és a polgárok tüzet észlelnek, haladéktalanul értesítsék a tűzoltókat a 193-as telefonszámon.

Ne gyújtsanak tüzet a majálisozók az erdőkben és azok közelében - figyelmeztet a mezőgazdasági, erdészeti minisztérium. Felhívják a figyelmet arra, hogy a nem megfelelő, tűzvédelmi szempontból nem biztonságos helyen való tűzgyújtás akár katasztrófához vezethet. Amennyiben baleset történik, és a polgárok tüzet észlelnek, haladéktalanul értesítsék a tűzoltókat a 193-as telefonszámon.

Szekeres Ottó, természetvédelmi őr, Palics-Ludas Közvállalat: „A csapatok nagy része már kint van az erdőben és táborozik. Nyilván ilyenkor mindenki azért jön ki, hogy piknikezzen, sütkérezzen. Az idei év különösen száraz, és ahogy látjuk a környékben is, a füvek száradnak el. A fehér nyárs, illetve több lombhullató fának a levelei lent vannak a földön, ami mind száraz, és nagyon könnyen lángra tud kapni. Ilyenkor azt szoktuk tanácsolni, hogy ne rakjanak tüzet. Ha egy mód van rá, akkor próbálják meg máshogy megünnepelni a május elsejét. Mindenféleképp nagyon oda kell figyelni. Ha véletlen valahol tűz van, akkor azt le kell locsolni, leföldelni, hogy ne tudjon tovább terjedni.”

erdő
tűz
majális
Szekeres Ottó

Most

20:50, Frissítve: 21:21

Főzzünk együtt az Új Szigeten!

Csantavéren a szombat a főzésről és a szórakozásról szólt. A helybeliek mellett a környező településekről is sokan ellátogattak a Főzzünk együtt az Új Szigeten! nevű eseményre.

Népszerű