Ugrás a tartalomra
vagta.hu

Nemzeti Vágta: Nagy Arnold duplázott

2019-10-20
17:09
2019-10-20
20:09
Forrás
Pannon RTV
Megnyerte a Nemzeti Vágtát és ezzel megvédte címét a vajdasági Nagy Arnold. Temerin lovasának sikerült először a címvédés a budapesti verseny 12 éves történetében.

Második lett Baja képviseletében Németh János Mázlival, a dobogó harmadik fokára pedig Somogyi József állhatott fel Délceggel, Kaposvár színeiben. A Hősök terén felállított speciális pályán a kétnapos versenysorozat ideje alatt 72 magyarországi és határon túli település lovasa mérte össze tudását az elő- és középfutamokon.

Nagy Arnold Baja, Kaposvár, Kecskemét és Zirc lovasát győzte le a Millenniumi emlékmű körül kialakított különleges versenypályán. A 2019 leggyorsabb lovasa címet elnyerő temerini versenyző a Nemzeti Vágta vándordíját, egy 1848-as huszárszablyát és ötmillió forintos jutalmat vehetett át az ünnepélyes díjátadón. Fantázia hátára pedig győzelmi takarót terítettek.

Nagy Arnold, a 12. Nemzeti Vágta győztese: „Az elején egy kicsit rosszabb startot vettünk, emiatt inkább vártam a megfelelő pillanatra, hogy lehetőségünk legyen előzni, és sikerült is kivárni. Ahogy kivártam, el is indultunk és aztán az élre törtünk.”

Davidovity Deján a Nemzeti Vágta Nemzetközi Futamában egy ideig második helyen volt, végül azonban a szerb színekben versenyző lovas negyedikként ért célba. Az első helyet az Egyesült Királyság lovasa zsebelte be. Második Csehország, harmadik pedig Ausztria lovasa lett.

Davidovity Deján, Szerbia lovasa: „A lovam egy kicsit zöldfülű volt, nem akart az élre menni. Egy pillanat volt, amikor úgy éreztem, hogy sikerülhet megnyerni, élre kerültünk, de ahogy élre kerültünk, megállt megint. Várta a másik lovat. Most futott először. Szerintem jó futam volt.”

Csetény lovasa, Vörös Tamara és pónilova, Nárcisz nyerte a Kishuszár Vágtát Budapesten. Második lett Orosházáról Mórocz Mercédesz Morcos nevű lovával, a harmadik helyezett pedig Újkígyós képviseletében Makoviczki Martin lett Fánival.

Nemzeti Vágta
Nagy Arnold

Most

Népszerű