Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Nincs tető a fejük fölött

2019-02-11
13:30
2019-02-11
17:41
Forrás
Pannon RTV
Nagy bajban van a Józsa család. Egy héttel ezelőtt kigyulladt bácsfeketehegyi házuk. A tűz során a tetőszerkezet teljesen leégett, a plafonok az oltás során eláztak és az istálló is tönkrement.

A ház lakhatatlan. A falu összefogott a család megsegítésére, de minden jószándékú ember segítségére szükség van, hiszen hatalmas a kár.

Józsa Erzsébet és gyermekei családi háza a múlt hétfőn délelőtt gyulladt ki, a tűz a kémény felől terjedt végig a tetőn: „Kint voltam az udvaron, ahogy felnéztem a tetőre, láttam, hogy nagyon füstöl a tető. Gyorsan felmásztam a létrán, egy nagy lángcsóvát láttam a kémény környékén, hogy máshol volt-e nem tudom. Lejöttem, szaladtam segítséget kérni, hogy hívják a tűzoltókat.”

A tűzoltók három órán át oltották a tüzet, de a ház tetőszerkezete így is teljesen megsemmisült és a plafon is több helyen beszakadt. Józsa Sándor épp időben ért haza, hogy két lovát megmentse a tűztől, az istállót újra kell építeni. A barátoknak, ismerősöknek köszönve elkezdődött a felújítás, de az esős idő nehezíti a munkálatokat.

Józsa Sándor, Bácsfeketehegy: „Bent a lakórésznél a plafon az megmaradt, a mestergerenda fent elégett. Azt meg kell erősítenünk, illetve annyira meggyengült, tehát nem elég erősek a gerendák, hogy ahhoz hozzá bírják csapolni a gerendákat, így egy betonkoszorút kell körülönteni a házon, ez már el is kezdődött.”

A lakóépület tetőszerkezetének javítása csaknem hatezer euró lesz. Az önkormányzat, a helyi közösség, és a református egyház is segít, valamint jótékonysági estet is szerveztek, de minden jószándékú ember segítségére szükség van a továbbiakban is. A Józsa családot a 063/170-16-40-es telefonszámon érhetik el azok, akik segítenének.

A felajánlásokat a Józsa család folyószámlájára lehet befizetni: Józsa Sándor, Dózsa György utca 104., Bácsfeketehegy, Vajdasági Bank, folyószámlaszám: 355-0003200565731-31.

Bácsfeketehegy
tűz

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:12, Frissítve: 11:48

Tangó pezsdíti az újvidékiek vérét

Tangófesztivált tartanak Újvidéken. A többnapos rendezvény ideje alatt az érdeklődők koncerteken és műhelymunkákon élvezhetik az argentin eredetű zenei műfajt.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.