Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Nincs tető a fejük fölött

2019-02-11
13:30
2019-02-11
17:41
Forrás
Pannon RTV
Nagy bajban van a Józsa család. Egy héttel ezelőtt kigyulladt bácsfeketehegyi házuk. A tűz során a tetőszerkezet teljesen leégett, a plafonok az oltás során eláztak és az istálló is tönkrement.

A ház lakhatatlan. A falu összefogott a család megsegítésére, de minden jószándékú ember segítségére szükség van, hiszen hatalmas a kár.

Józsa Erzsébet és gyermekei családi háza a múlt hétfőn délelőtt gyulladt ki, a tűz a kémény felől terjedt végig a tetőn: „Kint voltam az udvaron, ahogy felnéztem a tetőre, láttam, hogy nagyon füstöl a tető. Gyorsan felmásztam a létrán, egy nagy lángcsóvát láttam a kémény környékén, hogy máshol volt-e nem tudom. Lejöttem, szaladtam segítséget kérni, hogy hívják a tűzoltókat.”

A tűzoltók három órán át oltották a tüzet, de a ház tetőszerkezete így is teljesen megsemmisült és a plafon is több helyen beszakadt. Józsa Sándor épp időben ért haza, hogy két lovát megmentse a tűztől, az istállót újra kell építeni. A barátoknak, ismerősöknek köszönve elkezdődött a felújítás, de az esős idő nehezíti a munkálatokat.

Józsa Sándor, Bácsfeketehegy: „Bent a lakórésznél a plafon az megmaradt, a mestergerenda fent elégett. Azt meg kell erősítenünk, illetve annyira meggyengült, tehát nem elég erősek a gerendák, hogy ahhoz hozzá bírják csapolni a gerendákat, így egy betonkoszorút kell körülönteni a házon, ez már el is kezdődött.”

A lakóépület tetőszerkezetének javítása csaknem hatezer euró lesz. Az önkormányzat, a helyi közösség, és a református egyház is segít, valamint jótékonysági estet is szerveztek, de minden jószándékú ember segítségére szükség van a továbbiakban is. A Józsa családot a 063/170-16-40-es telefonszámon érhetik el azok, akik segítenének.

A felajánlásokat a Józsa család folyószámlájára lehet befizetni: Józsa Sándor, Dózsa György utca 104., Bácsfeketehegy, Vajdasági Bank, folyószámlaszám: 355-0003200565731-31.

Bácsfeketehegy
tűz

Most

15:19, Frissítve: 16:27

Kínába utazott a szerb államfő

Kínába utazott Aleksandar Vučić, ahol az Egy övezet, egy út nemzetközi fórumon vesz részt. A találkozó első napján több együttműködési megállapodást is aláírtak a felek.

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.