Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Nincsenek cukorból a péterréveiek

2022.08.21
20:20
Forrás
Pannon RTV
A rossz idő ellenére rotyogtak a birkapaprikások a helyi Tisza-parton.

Főzőversennyel, gyermekprogramokkal, koncertekkel és tűzijátékkal várták a szervezők az érdeklődőket a péterrévei falunapon. Az esőzés miatt a délutáni programok elmaradtak.

Kalapos Béla, Péterréve: „Reggel 8 óra óta rotyogtatjuk. 5 kazánunk van, négyben birkapörkölt, egyben bab fő. Több száz személyre készülne, de sajnos az idő beleszólt, nem tudjuk mennyien lesznek.”

Sokak a sátraik alá bújtak a szakadó eső elől. Bicskei Laura és a barátai beszélgetéssel és társasjátékokkal töltötték az idejüket: „Egyelőre az eső miatt a sátor alatt társas- és kártyajátékokkal töltjük az időt, de valószínűleg ha egy kicsit csillapodik az eső, akkor majd körbejárjuk a Tisza-partot, illetve a játszóteret. Igyekszünk majd tartalmasan eltölteni az időt.”

A főzőversenyen 25 csapat mérettette meg magát. A falunap alkalmával több délutáni gyermekprogramot és kulturális műsort terveztek, de az eső miatt ezeket lemondták.

Németh Imre tanácselnök, Péterréve HK: „A versenyzők úgy nyilatkoztak, hogy ők szeretnének reszt venni bármi áron. Nem cukorból vagyunk. A 27 bejelentett versenyzőből 25 meg is jelent, én azt hiszem, hogy sikeresek lesznek. Bízom benne, hogy az idő is majd segít még rajtunk. A programokból kénytelenek voltunk lemondani, főleg, amelyek a gyerekek programjait. Nagyon sajnáljuk, mert nagyon várták.”

Bovánovics Lucia és barátai az esti koncertekre hangolódtak: „Reméljük, hogy délutánra, estefelé a koncertekre majd kitisztul az idő, és nem lesz eső. Reméljük, hogy jó lesz a vége.”

Az esti koncertek 6 órától kezdődtek, fellépett az Amannet Band és a Baraparty együttes. Este 10 órától pedig tűzijátékkal készülnek a jelenlévőknek.

Péterréve
falunap

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.