Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ökomóka Keviben

2022.04.07
13:17
2022.04.07
16:48
Forrás
Pannon RTV
Újrahasznosítási műhelymunkát tartottak az általános iskolásoknak Keviben. A lelkes diákok a közelgő Föld napja alkalmából tekinthettek be a környezetkímélő felhasználás ezen formájába.

Sokszor esik arról szó, hogy az újrahasznosítás elengedhetetlen része a természetvédelemnek. A szakértők szerint a környezetvédelem fontosságával már egészen fiatalon érdemes megismertetni a gyerekeket. Ózsvár Lajos, Kevi: „Azért fontos, hogy megvédjük mindazt, ami körülvesz bennünket, mert ezzel megóvjuk a világot, hogy ne legyen eldobálva a szemét.”

Pannon RTV

A kreatív újrahasznosítás egy remek módja, hogy új életet adjunk a már feleslegessé vált tárgyaknak, miközben környezetbarát módon, kreatívan foglalhatók le a fiatalok. Eke Dorottya, Kevi: „Amikor újrahasznosítunk, akkor kevesebb lesz a szemét, nem fogjuk szennyezni a környezetet, meg azért is fontos az újrahasznosítás, mert így majd a világunknak több növényei lesznek, meg fái.”

Pannon RTV

A műhelymunka a Móra István Művelődési Egyesület és a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának közös szervezésében idén első alkalommal valósult meg Keviben. Turkály Emma, foglalkozásvezető: „Ha a gyerekekkel minél előbb elkezdünk az újrahasznosítás fogalmáról beszélni, annál könnyebben fogják majd a jövőben hasznosítani ezeket a dolgokat.”

A fiatalok egy újrahasznosított dolgokból készült rögtönzött kiállítást is megtekinthettek.

Kevi
ökológia
környezetvédelem
újrahasznosítás
Föld napja
diák
gyerek
Turkály Emma

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű