Ugrás a tartalomra

Oroszlán Csantavér közelében

2023.09.21
20:36
2023.11.02
08:26
Forrás
Pannon RTV
Azt egyelőre nem tudni, hogy kerülhetett az állat a szabadba, és hogy honnan szökhetett ki.

Oroszlánkölyköt találtak Szabadka és Csantavér között, az út mentén. Az állatra egy autós, Szloboda Zoltán bukkant rá. A helyszínen többen is megálltak, illetve a rendőröket és a Palicsi Állatkert szakembereit is értesítették. Az oroszlánt jelenleg az állatkertben kivizsgálás alatt tartják.

Szabadka és Csantavér között találkozhattunk már kutyával, macskával, őzzel, sertéssel, de arra még nem volt példa, hogy valaki egy kis oroszlánnal találkozott volna. Furcsa módon csütörtök délelőtt ez is megtörtént, ugyanis egy erre járó kamionsofőr kis oroszlánt látott meg az út mentén. A helyszínre hamar kiérkezett a rendőrség és az állatkert dolgozói, akik elszállították az állatkertbe, majd azt próbálják kideríteni, honnan is érkezhetett az oroszláncsöppség.

Tömegesen vették körül a Csantavéri úton kóborló kis oroszlánt, miután Szloboda Zoltán valamivel 10 óra után megtalálta az út szélén. Az emberek értetlenül álltak az eset előtt, ugyanis a vidékünkön nem honos vadállat kószált szabadon.

A helyszínre kivonult a rendőrség és a palicsi Állatkert szakemberei is, akik rövid helyszíni vizsgálat után elszállították az oroszlánkölyköt. Mint kiderült, néhány hónapos nőstényről van szó, aki egyáltalán nem mutatott agresszív viselkedést.

Sonja Mandić, igazgató, Palicsi Állatkert: „Rossz állapotban van, szemmel láthatóan alultáplált, sovány. Ezért nehéz meghatározni a korát, de nem lehet idősebb hat hónapnál. A vizsgálat eredményeit még nem kaptuk meg. Az első eredményeket a nap későbbi részében kapjuk meg. A különböző fertőző betegségekre való vizsgálatok jelenleg negatívak.”

Az oroszlán tartós elhelyezéséről a későbbiekben döntenek. Az is lehetséges, hogy átkerül a Belgrádi Állatkertbe, ugyanis Palicson jelenleg nincs kapacitás több oroszlán eltartására a mostani 3 felnőtt oroszlán mellett.

oroszlán
oroszlánkölyök
Csantavér

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:55, Frissítve: 08:10

Magyar fűszeres jazz Belgrádban

Adventi koncertet szervezett Belgrádban Magyarország Nagykövetsége és a Collegium Hungaricum kulturális központ. Az érdeklődők a budapesti Kodály Spicy Jazz zenekar fellépését tekinthették meg a szerb fővárosban működő Bitef színházban.
07:19, Frissítve: 07:25

Ködös, borult, esős idő

Felhős, hideg, esős idő várható ma a délelőtti órákban, a csapadék viszont délutánra megszűnhet. Az alacsonyan fekvő tájakon havas esőre is számíthatunk, a hegyvidékeken pedig havazásra.
22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.