Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Paprika & Chili nap Kisradanovácon

2021.10.31
16:09
2021.10.31
17:12
Forrás
Pannon RTV
A különböző csípős paprikák és ételek szerelmeseinek kedveskedtek vasárnap délután a kisradanováci helyi közösségben Szabadkán. Paprika&Chili néven szervezték meg első alkalommal a kirakodóvásárból és erős evő versenyből álló eseményt.
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Kirakodóvásárral, gyermekrajz-kiállítással és erős evő versennyel várták az érdeklődőket a Kisradanováci helyi közösségben vasárnap délután. Az esemény fénypontja az erős evő verseny volt, ahol a nevezőknek 10 percük volt a csípős étel elfogyasztására. A verseny sztárvendége Zvekán Péter, a Pannon Rádió szerkesztő-műsorvezetője volt, akitől, mint mondta, nem áll távol a csípős ételek világa.

„Sánta Zoli a hibás mindenért, ő húzott bele az erős világába. Az erős olyan, mint a drog, mert nem tudsz róla leállni, és időnként annyira túlzásba visszük - mondhatom ezt mindkettőnk nevében -, hogy időnként a gyomrunk kész teljesen, és olyankor nagyon nehéz leállni, de muszáj. Nagyon szeretjük, ha üt és erős, amikor szétmegy a fejünk, ezért nagyon örültem neki, amikor felkértek erre, mert ez igen közel áll hozzám.”

 

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A versenyzők végül kevesebb mint öt perc alatt teljesítették a feladatot. Elmondásuk szerint csípősebb ételre számítottak, köztük Varga Sándor is, akinek a második helyet sikerült bezsebelnie.

„Az étel őszintén szólva nem volt túl erős, én kicsit erősebbre számítottam. A burgonyával igazából sokkal jobban megküzdöttünk, mint magával a chilis babbal, jobban meg kellett rágni, a babot pedig csak úgy simán nyelni. Kicsit erősebbre számítottam, de ettől függetlenül jó volt.”

Tripolszki Tímea, az esemény egyik szervezője elmondta, sokat gondolkodtak azon, hogy milyen rendezvényt tudnánk tartani, amelyre eddig még nem volt példa a térségben, így esett a Paprika & Chilire a választás.

„Én is szeretem és sok kollégám is szereti a csilipaprikát. Termelőink is vannak és különböző szószokat is gyártanak és árulják őket. Mivel láttuk, hogy ilyen rendezvényt még nem tartottak máshol, ezért erre gondoltunk, hogy ez legyen a mi névjegyünk.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A szervezők reménykednek benne, hogy a Paprika&Chili nap a jövőben is megrendezésre kerül, még nagyobb érdeklődés mellett.

Szabadka
Kisradanovác
Zvekán Péter
Tripolszki Tímea

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.
09:56, Frissítve: 10:02

Korlátok hozadéka

20. alkalommal szervezték meg Bácskossuthfalván a 9+1 Nemzetközi Művésztelep Mesterműhelyét. Az alkotótábor idei témacíme: Korlátok hozadéka. A Mesterműhelyben készült alkotásokat Szent István-napi ünnepség keretében tekinthetik meg az érdeklődők.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.