Ugrás a tartalomra
pulitzer.org

Pulitzer-díjat kaptak a The New York Times és a The New Yorker újságírói

2018-04-17
07:52
Forrás
MTI
A Weinstein-sztoriért tüntették ki őket.

Pulitzer-díjat kaptak a The New York Times és a The New Yorker lapok újságírói. A díjat az indoklás szerint a közjó szolgálatáért kapták, pontosabban a Weinstein-sztoriért, amelyben leleplezték Harvey Weinstein hollywoodi producer szexuális visszaéléseit, és ezzel mozgalmat indítottak el. Az újságírás összesen 14 kategóriájában osztottak ki díjat, de kitüntették az irodalom és a zenei élet alkotóit is. A Pulitzer-díjat az 1847-ben Makón született, majd Missouriban letelepedett újságíró és lapkiadó Pulitzer József emlékére a New York-i Columbia Egyetem alapította. Pulitzer az egyetemre kétmillió dollárt hagyott. Máig ez a legrangosabb amerikai újságíródíj.

Pulitzer-díj
Weinstein-sztori

Most

00:58

Tanügyesek tüntettek Belgrádban

A Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója szerdán tüntetést szervezett Belgrádban a kormány épülete előtt és egyedi fizetési osztályok bevezetését követelte az egész közigazgatásban.
00:03, Frissítve: 00:21

Münchenben nyert a Real Madrid

A címvédő Real Madrid 2-1-re nyert a Bayern München otthonában szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a sorozatban harmadik fináléja felé.
21:14, Frissítve: 21:58

Hajnali Fülek

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora május első hetében a történelmi Nógrád megye északi részén fekvő Füleket mutatja be felvidéki falusi vonósbandák felvételeivel.
17:59, Frissítve: 20:28

Vučić Tuskkal tárgyalt Belgrádban

Szerbia eurointegrációjáról tárgyalt a szerb államfő és az Európiai Tanács elnöke. Vučić a találkozó után azt mondta, bemutatta mindazt, amit Szerbia tett a brüsszeli megállapodás végrehajtásáért.

Népszerű

Evelin kimondj az igent

A boldogító igen

Kimondta a boldogító igent Garai Róbertnek a Pannon RTV archiváló munkatársa, Horváth Evelin.