Ugrás a tartalomra
Gyermekelőadás Sándoregyházán
Pannon RTV/Idei Sándor

Rajzfilmhősök látogatták meg a sándoregyházi gyerekeket

2019-08-14
11:51
2019-08-14
16:33
Forrás
Pannon RTV
Gyermekelőadást szerveztek Sándoregyházán a falunap alkalmából szervezett rendezvénysorozat első napján. A gyerekek közül sokan első alkalommal láttak élőben színházi előadást.
Gyermekelőadás Sándoregyházán

Nagy figyelemmel kísérték a sándoregyházi gyerekek és szüleik az előadást, amelyben Csillogó és Ragyogó, azaz Shimmer és Shine a két kicsi dzsinn barátjukkal mutatták be meséjüket. Minja Milićević és Tijana Damjanov a kívánságukat is elmondták: azt szeretnék, hogy az egész falu Csillogós és Ragyogós legyen.

Gyermekelőadás Sándoregyházán

A nyári hőség ellenére a színészek mindent megtettek, hogy a legkisebbek szárára élvezetes és emlékezetes legyen az előadás. „Felvesszük a parókát, a jelmezt, hármat szökkenünk és természetesen, teljesen leizzadunk. De amikor a folyamatos párbeszéd által a gyermekektől visszajelzést kapunk, akkor elfeledkezünk az időjárási viszonyokról. Tőlük visszakapjuk a befektetett energiát” - mondta az egyik színésznő, Dragana Sudžuk.

Sándoregyháza központja

A kis közösségben a falu búcsúja az egyház, a helyi közösség és a művelődési otthon közös szervezésében valósul meg. Az idei rendezvény három napon át fogadja a látogatókat. „Szerbia egyik leglátogatottabb fotókiállítását is bemutatjuk. Itt van mindenki, aki kapcsolatban áll Sándoregyházával és szeretne képeket látni a faluról. A művészeti fotószalonban ugyanis az egyik téma csak Sándoregyháza. A kiállított képeket kizárólag Sándoregyházán készítették, ami valóban a érdekes a polgáraink számára” - mesélte Marko Guran, a helyi Žarko Zrenjanin Kultúrotthon igazgatója.

Sándoregyházán augusztus tizenötödikén, Nagyboldogasszony napján az ünnepi szentmise is rendkívül látogatott, hiszen külföldről és a környező településekről is hazalátogatnak az elszármazottak.

Sándoregyháza
gyerek
előadás
falunap

Most

16:13, Frissítve: 16:53

Várja a gólyákat az Európa Kollégium

Szeptember elsejéig, vagyis még két hétig jelentkezhetnek azok az elsőéves egyetemi és főiskolai hallgatók, akik az újvidéki Európa Kollégiumban szeretnének lakni az elkövetkező tanévben.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.