Ugrás a tartalomra
Gyermekelőadás Sándoregyházán
Pannon RTV/Idei Sándor

Rajzfilmhősök látogatták meg a sándoregyházi gyerekeket

2019-08-14
11:51
2019-08-14
16:33
Forrás
Pannon RTV
Gyermekelőadást szerveztek Sándoregyházán a falunap alkalmából szervezett rendezvénysorozat első napján. A gyerekek közül sokan első alkalommal láttak élőben színházi előadást.
Gyermekelőadás Sándoregyházán

Nagy figyelemmel kísérték a sándoregyházi gyerekek és szüleik az előadást, amelyben Csillogó és Ragyogó, azaz Shimmer és Shine a két kicsi dzsinn barátjukkal mutatták be meséjüket. Minja Milićević és Tijana Damjanov a kívánságukat is elmondták: azt szeretnék, hogy az egész falu Csillogós és Ragyogós legyen.

Gyermekelőadás Sándoregyházán

A nyári hőség ellenére a színészek mindent megtettek, hogy a legkisebbek szárára élvezetes és emlékezetes legyen az előadás. „Felvesszük a parókát, a jelmezt, hármat szökkenünk és természetesen, teljesen leizzadunk. De amikor a folyamatos párbeszéd által a gyermekektől visszajelzést kapunk, akkor elfeledkezünk az időjárási viszonyokról. Tőlük visszakapjuk a befektetett energiát” - mondta az egyik színésznő, Dragana Sudžuk.

Sándoregyháza központja

A kis közösségben a falu búcsúja az egyház, a helyi közösség és a művelődési otthon közös szervezésében valósul meg. Az idei rendezvény három napon át fogadja a látogatókat. „Szerbia egyik leglátogatottabb fotókiállítását is bemutatjuk. Itt van mindenki, aki kapcsolatban áll Sándoregyházával és szeretne képeket látni a faluról. A művészeti fotószalonban ugyanis az egyik téma csak Sándoregyháza. A kiállított képeket kizárólag Sándoregyházán készítették, ami valóban a érdekes a polgáraink számára” - mesélte Marko Guran, a helyi Žarko Zrenjanin Kultúrotthon igazgatója.

Sándoregyházán augusztus tizenötödikén, Nagyboldogasszony napján az ünnepi szentmise is rendkívül látogatott, hiszen külföldről és a környező településekről is hazalátogatnak az elszármazottak.

Sándoregyháza
gyerek
előadás
falunap

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.