Ugrás a tartalomra
Gyermekelőadás Sándoregyházán
Pannon RTV/Idei Sándor

Rajzfilmhősök látogatták meg a sándoregyházi gyerekeket

2019-08-14
11:51
2019-08-14
16:33
Forrás
Pannon RTV
Gyermekelőadást szerveztek Sándoregyházán a falunap alkalmából szervezett rendezvénysorozat első napján. A gyerekek közül sokan első alkalommal láttak élőben színházi előadást.
Gyermekelőadás Sándoregyházán

Nagy figyelemmel kísérték a sándoregyházi gyerekek és szüleik az előadást, amelyben Csillogó és Ragyogó, azaz Shimmer és Shine a két kicsi dzsinn barátjukkal mutatták be meséjüket. Minja Milićević és Tijana Damjanov a kívánságukat is elmondták: azt szeretnék, hogy az egész falu Csillogós és Ragyogós legyen.

Gyermekelőadás Sándoregyházán

A nyári hőség ellenére a színészek mindent megtettek, hogy a legkisebbek szárára élvezetes és emlékezetes legyen az előadás. „Felvesszük a parókát, a jelmezt, hármat szökkenünk és természetesen, teljesen leizzadunk. De amikor a folyamatos párbeszéd által a gyermekektől visszajelzést kapunk, akkor elfeledkezünk az időjárási viszonyokról. Tőlük visszakapjuk a befektetett energiát” - mondta az egyik színésznő, Dragana Sudžuk.

Sándoregyháza központja

A kis közösségben a falu búcsúja az egyház, a helyi közösség és a művelődési otthon közös szervezésében valósul meg. Az idei rendezvény három napon át fogadja a látogatókat. „Szerbia egyik leglátogatottabb fotókiállítását is bemutatjuk. Itt van mindenki, aki kapcsolatban áll Sándoregyházával és szeretne képeket látni a faluról. A művészeti fotószalonban ugyanis az egyik téma csak Sándoregyháza. A kiállított képeket kizárólag Sándoregyházán készítették, ami valóban a érdekes a polgáraink számára” - mesélte Marko Guran, a helyi Žarko Zrenjanin Kultúrotthon igazgatója.

Sándoregyházán augusztus tizenötödikén, Nagyboldogasszony napján az ünnepi szentmise is rendkívül látogatott, hiszen külföldről és a környező településekről is hazalátogatnak az elszármazottak.

Sándoregyháza
gyerek
előadás
falunap

Most

23:58, Frissítve: 00:17

Örömvasárnap

Advent harmadik vasárnapján az Úr eljövetelének közeledtét ünnepeljük. Meggyújtjuk a rózsaszín gyertyát az adventi koszorún.
22:15, Frissítve: 22:20

Melegrekordok dőlhetnek meg

Akár 16 fokig is emelkedhet a jövő héten a hőmérő higanyszála, melegrekordok dőlhetnek meg térségünkben - olvasható az előrejelzésekben. Számottevő csapadékra nem kell számítanunk.

Népszerű