Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Rehák Lászlóra emlékeztek Szabadkán

2019-12-13
10:13
2019-12-13
16:49
Forrás
Pannon RTV
Rehák László 25 éve hunyt el. A Magyar Szó egykori főszerkesztője, valamint a Forum alapító igazgatója volt.

A családias hangulatban telt megemlékezésen a kollégium lakói, valamint Rehák László egykori diákjai együtt emlékeztek. A kollégium lakói és Rehák László egykori diákjai együtt hallgatták a diákotthon névadójáról szóló történeteket. Egykori tanítványa, Molnár Irén mesélt Rehák László életútjáról, és a vele való kapcsolatáról: „ Munkám és több mint 40 éves karrierem ebből a korszakból indult ki. Megörököltem tőle a tantárgyakat is, és gyakorlatilag most büszke lehetek arra, hogy azt, amit ő elképzelt tanárkodása során, azt megvalósította. ”

Miután gyermekei és felesége lemondtak az öröklési jogról, Rehák László családi háza szórványkollégiummá vált Szabadkán, a magyar hallgatók számára. A diákotthont 1996-ban hozta létre Rehák László felesége. Működéséről Cékó Krisztina, a Dr. Rehák László Alap igazgató-bizottságának elnöke beszélt: „18 lakót tudunk befogadni évente, akik pályázat útján kerülnek be. A működést főként Szabadka város önkormányzata biztosítja, tehát a rezsiköltségeket, kisebb felújításokat a város fedezi. Egyéb felújításokra, rendkívüli költségekre pedig különböző pályázatok útján szoktunk forrást biztosítani.”
A rendezvény a Tartományi Oktatási Titkárság támogatásával valósult meg.

Rehák László
megemlékezés
kollégium

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.