Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Segítsünk a Surányi családnak

2020.11.21
15:52
2020.11.21
18:12
Forrás
Pannon RTV
Tűzifa, építőanyag, meleg ruha, étel - mindez hiányzik a nehéz sorsú szabadkai Surányi család otthonából. A hattagú családnak nagy szüksége lenne segítségre.

Ottjártunkkor éppen banánt eszegetett Leona, Surányi Vesna kisebbik lánya. Mostanában kaptak némi pénzadományt, és a beteg édesanya végre vásárolhatott a gyerekeknek egy kevés gyümölcsöt. Az elmúlt napokban azonban még tejre sem futotta nekik, panaszolja a kétségbeesett asszony.

A konyhában ritkán készül főtt étel. Sokszor csak akkor esznek, amikor a munkából hazaér az édesapa is. A család akkor került igazán nehéz helyzetbe, amikor megbetegedett az édesanya, emiatt pedig elveszítette a munkáját. Szürke hályog támadta meg mindkét szemét, és csaknem megvakult. A drága gyógykezelésére pedig hitelt kellett felvenniük. Most annak terhe alatt tengetik életüket.

Surányi Vesna: „Dolgozik a férjem, de ő nagy hitelt vett fel és most nagyon kevés fizetést kap, 20 ezer dinárt egy hónapra, meg én, amit kapok a kisfiúra, minden hónapban, ennyi az egész. Tehát ebből élünk, ebből fizetjük a rezsit, tűzrevalót ebből vesszük, meg az élelmet, de nagyon szűkösen.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A kétéves Hunor és a négyéves Leona még nem érzékeli a család nehéz helyzetét, hiszen szeretetben élnek. Az idősebb gyerekek, Stefan és Kitti, akik már középiskolások, nap mint nap megtapasztalják a nélkülözést. Számítógép és internet nélkül a távoktatást sem tudják követni. Azonban mindent megtesznek, hogy segítsenek szüleiken.

Surányi Kitti: „Felporszívózok, elmosogatok, feltakarítok, anyának segítek, a kinti munkákat is vállalom, a jószágok körül is segítek.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Amikor szóba kerül a karácsony, Kitti majdnem elsírja magát. Már álmodni sem mernek, még külön szobáról sem, ugyanis a két középiskolás az előszobában alszik. A két gyerek leghőbb vágya, hogy külön szobájuk lehessen, emellett mobiltelefont és szép ruhákat is szeretnének.

Evinger Stefan: „Keramikusnak tanulok a középiskolában, ez volt az álmom.  Minden nap iskola előtt kimegyünk megetetni, megitatni és elrendezni a jószágokat. Délelőttös vagyok, ezért ötkor kelünk a testvéremmel, hogy én etessek, ő pedig itasson. Nyáron a fát vágtam és a veteményest is rendeztem.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A szülők mindent megtesznek annak érdekében, hogy gyermekeik számára biztosítani tudják mindazt, ami nélkülözhetetlen. Ezek: a rendszeres étkezés, a meleg szoba és az iskoláztatás. A Surányi család bármilyen segítséget elfogad.

Aki segíteni szeretne az a családdal a 0658127788-as telefonszámon fel tudja venni a kapcsolatot.

Aki pénzzel szeretne segíteni, az ezt a következő számlaszámra történő befizetéssel teheti meg: 325-9300701731731-61

jótékonykodás
Surányi csalá
szegény

Most

09:50, Frissítve: 09:55

1416-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 82 beteg, és újabb 1416 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu, kiemelve: eddig 4 420 767 embert oltottak be Magyarországon, közülük 2 584 879-en már a második adag vakcinát is megkapták.
07:59, Frissítve: 08:14

Embercsempészbandát lepleztek le - Videóval!

Több száz illegális bevándorlót juttatott Nyugat-Európába egy öttagú banda, amelynek mindegyik tagját őrizetbe vették kedden - tette közzé a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

Népszerű

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Sakálok Királyhalom környékén

A vadászok szerint a helyzet azért is aggasztó, mert a falkákban támadó ragadozók egyre inkább megritkítják a nemes vadállományt.

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.