Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Séta a természetben

2022.02.05
14:40
2022.02.05
16:48
Forrás
Pannon RTV
Programot szerveztek a moholi madárparkban a fogyatékkal élő gyermekek számára. A Zöldike Egyesület tagjai meséltek a parkról, a parkban található odúkról, búvóhelyekről és a parkban élő állatokról a résztvevőknek.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az idő is kedvezett a szombat reggeli sétának, amit a Zöldike Civil Szervezet és az IFIX Ifjúsági Szervezet közösen valósított meg. A moholi madárparkban a sétálók a rovarhotelekről, madárodúkról, madáretetőkről hallhattak.

Bazsó Viktor, elnök, Ifix Ifjúsági Szervezet: „Szoros együttműködésben vagyunk a Zöldike Civil szervezettel Az első és legfontosabb dolog, hogy a fiataloknak a környezetvédelmet, környezetünk karbantartását kicsit megtanítsuk, és közelebb hozzuk hozzájuk, mivel mostanában ezt nem nagyon gyakorolják a fiatalok.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A mostani sétát kifejezetten fogyatékkal élő gyermekek számára szervezték, akik figyelmesen hallgatták végig az ismertetőt. A parkban 1400 fa található, emellett dió- és mogyorófákat is ültettek. Ezek a mókusok kedvencei lettek. A résztvevők megtudhatták, milyen állatok élnek a parkban, hogyan kell őket etetni és védeni.

Báity Ferenc, elnök, Zöldike Egyesület: „Itt ma bemutatjuk a gyerekeknek, az önkénteseknek, az ifjúsági csapatnak, hogy 2013 óta mit csinálunk, és hogy mit fogunk a jövőben is csinálni, mert fontosnak tartjuk a természet- és madárvédelmet.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Pár évvel ezelőtt itt egyébként egy benőtt, elhagyatott terület húzódott, amit a szervezet és az önkéntesek szorgos munkája madárparkká varázsolt. Ez az évek során egyre csak bővül, helyet adva az újabb növényeknek és állatoknak.

Zöldike Egyesület
madár
gyerek
Park
séta
fogyatékkal élő
fogyatékkal élő gyerekek

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.
12:38

Tompít a hőség vezetéskor

Készüljünk fel a kánikulára, ha útra kelünk! Előbb fáradunk, türelmetlenebbek lehetünk, koncentrációzavar léphet fel. Néhány jótanács a hosszú út előtt!

Népszerű