Ugrás a tartalomra
A vajdasági tortacsodák

Sikert aratott az édes vajdasági hangulat Szikszón

2019-09-20
22:37
2019-09-20
22:56
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai szecessziót és a bunyevác népviseletbe öltöztetett bandásnét ábrázoló torták elnyerték az első magyarországi tortadesign verseny nemzetközi zsűrijének tetszését.

Marlene Patarcsity Dietrich vajdasági iparművész 11 hónap intenzív cukrászképzés után alkotta meg azokat a tortacsodákat, amelyekkel a negyedik helyen végzett a szikszói megmérettetésen.

Az első magyarországi tortadesign versenyen hihetetlen tortacsodákat mutattak be: ufókat, papagájokat vagy mesefilm szereplőket ábrázoló édességek sorakoztak az asztalokon. A bonyolult torták több hónapig készültek, többségükről nehéz volt elhinni, hogy egyáltalán sütemény. A megmérettetésre több száz cukrász és amatőr nevezett be. A három legjobb torta készítője egy nemzetközi tortaversenyre jutott tovább. A vajdasági cukrászmester jövőre nagy esélyekkel pályázik a továbbjutásra.

Szikszó
torta
verseny
Marlene Patarcsity Dietrich
cukrász

Most

07:10, Frissítve: 09:35

A héten marad a változékony időjárás

Csapadékos, változékony hetünk lesz. Nem kizárt a mennydörgéssel kísért zivatar sem, amelyet jégeső kísérhet. A június hozhat változást, napsütést, szárazabb időt.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.