Ugrás a tartalomra
A vajdasági tortacsodák

Sikert aratott az édes vajdasági hangulat Szikszón

2019-09-20
22:37
2019-09-20
22:56
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai szecessziót és a bunyevác népviseletbe öltöztetett bandásnét ábrázoló torták elnyerték az első magyarországi tortadesign verseny nemzetközi zsűrijének tetszését.

Marlene Patarcsity Dietrich vajdasági iparművész 11 hónap intenzív cukrászképzés után alkotta meg azokat a tortacsodákat, amelyekkel a negyedik helyen végzett a szikszói megmérettetésen.

Az első magyarországi tortadesign versenyen hihetetlen tortacsodákat mutattak be: ufókat, papagájokat vagy mesefilm szereplőket ábrázoló édességek sorakoztak az asztalokon. A bonyolult torták több hónapig készültek, többségükről nehéz volt elhinni, hogy egyáltalán sütemény. A megmérettetésre több száz cukrász és amatőr nevezett be. A három legjobb torta készítője egy nemzetközi tortaversenyre jutott tovább. A vajdasági cukrászmester jövőre nagy esélyekkel pályázik a továbbjutásra.

Szikszó
torta
verseny
Marlene Patarcsity Dietrich
cukrász

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.