Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sokan voltak kíváncsiak a Viszkisre Topolyán

2018-02-09
13:23
2018-02-09
16:31
Forrás
Pannon RTV
A nagy érdeklődésre való tekintettel két vetítést is tartottak.

Teltház fogadta A Viszkis című magyar film vetítését a topolyai Művelődési Ház mozitermében. Az 1990-es évek leghíresebb magyarországi rablójáról, Ambrus Attiláról készült akciófilm, amely egyszerre izgalmas és látványos krimi, emberi dráma.     

Minden jegy elkelt Topolyán A Viszkis című film vetítésére. A Vajdasági Vándormozi kezdeményezésnek sokan örülnek. Tóth Diósi Arabella, Topolya: „Kétgyermekes anyaként nehéz is lenne átmenni Magyarországra, régebben sűrűn jártunk Szegedre, de most nincs rá lehetőség, úgyhogy ez egy nagyon jó dolog, és remélem, a jövőben is folytatódni fog.”

Faragó Csongor, Topolya: „Végre hoznak egy kis magyar kultúrát, magyar filmeket nekünk, jó az, hogy vannak szerb filmek, de én örülök, hogy vannak ezek a magyar filmek is.”

A látványos, akció dús jelenetekben bővelkedő film betekintést enged Ambrus Attila, a Viszkisként elhíresült hat év alatt harminc fegyveres rablást elkövető bankrabló életébe.

Lovra Balázs, Topolya: „Gyerekkoromban néztem a híradóban, sok emlékem nincs róla, a történetet tudom, hallottam is róla a hírekben, amit megengedtek a szüleim, azt megnéztem, nagyon izgalmas volt a film.”

A Vajdasági Vándormozi vetítései felélénkítették a mozizást Topolyán. Csípe Tímea, igazgató, Művelődési Ház, Topolya: „A vetítést megelőzően két nappal már betelt minden helyünk, és nem kis teremről van szó, 223 férőhelyes a mozitermünk, úgyhogy plusz egy nulladik vetítést is beiktattunk. Azt hiszem, nő a látogatók száma, ezért köszönet a Vajdasági Vándormozinak és a látogatóknak. Egészen más a mozi közösségi élmény, anyanyelvünkön nézhetünk filmeket, és azt hiszem, minőséges körülmények között.”

A napokban Óbecsén, Szenttamáson, Szabadkán és február folyamán még számos vajdasági településen megtekinthetik a nézők A Viszkis című filmet.

Viszkis
film
Topolya
Vajdasági Vándormozi

Most

09:57

Elhunyt Pécsi Ildikó

Meghalt Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színművész - közölte közösségi oldalán a gödöllői önkormányzat. A művész a településen élt és annak díszpolgára volt.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.