Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Strandolás, pecázás, kikapcsolódás - vár az Új Sziget!

2021.04.27
20:03
2021.04.27
20:44
Forrás
Pannon RTV
Vízpart, zöldövezet, napsütés. Ha már külföldre egyelőre korlátozva juthatunk el, egy egynapos kirándulást megejthetünk itthon. Hogy hol? Például Csantavéren, az Új Szigeten.
Pannon RTV/Raffai Csaba

Visnjevác és Csantavér között van az Új Sziget. Lehet itt strandolni, pecázni, sétálni, kirándulni. Számos programot is tartottak már itt.

A szigetet a Csik-ér veszi körül. Annak évekkel ezelőtti kiszélesítésével kezdődött a sziget kialakítása. Azóta folyamatosan épül ki a 13,3 hektáros terület. 2020-ban az ide vezető utat is járhatóvá tették. Egy kerékpárutat is kialakítottak, ami a faluba vezet, így a gyerekek is biztonságosan eljuthatnak a szigetre. Idén februárban pedig 1500 facsemetét ültettek el ide a helyiek. A munka folyamatos, egy gyalogos hidat már felépítettek. Ezen át lehet majd bejutni a szigetre a leendő parkolóból, de épül egy színpad is. A hét bármely napján bárki eljöhet ide. Sütögethet is. Vannak állandó tüzelőhelyek és rostélyok. Pecázásra is van lehetőség és úszni is lehet itt, saját felelősségre. Több helyen is a vízbe mehetnek a fürdőzni vágyók, de van egy móló is a strandolóknak. A kicsikre és a nagyokra egyaránt gondoltak. Van futball-, kosárlabda- és röplabdapálya.

Számos programot szerveztek már a csantavéri szigetre. 2019-ben első alkalommal tartották meg a Főzzünk együtt az Új Szigeten! elnevezésű rendezvényt. A helybeliek mellett a környező településekről is sokan ellátogattak. A családi napon főzőversenyre is sor került. Több mint száz bográcsban rotyogott a csirkepörkölt és a halászlé. A helyszínen jelenlévők száma meghaladta az 1200 főt.

2020-ban Csantavér falunapját ünnepelte itt. Nem csak a helyiek gyűltek össze, hanem a környező falvakból és Magyarországról is érkeztek vendégek.

A területet a helyiek és a helyi vállalkozók tartják karban, de bárki kijöhet bármikor és rendezheti, szépítheti. A csantavériek számára igen fontos a sziget.

A tervek szerint koncerteket és fesztiválokat is szerveznének ide. A cél a közösségépítés és az itthon maradás elősegítése.

Csantavér
Új Sziget
kikapcsolódás
sziget
kirándulás
főzés
bogrács

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:17, Frissítve: 17:20

Levendulanapok Szabadkán

Jótékonysági Levendulanapokat tartottak a szabadkai Vasutastelep üzletközpontjában. A látogatók levendulapalántát, vágott virágot, levendulavizet- és olajat, valamint más kézműves termékeket is vásárolhatnak.
14:47, Frissítve: 14:53

Szurkoljunk a magyar női pólósoknak!

VB-döntőt játszik 20 órától a magyar női pólóválogatott. Az ellenfél az Egyesült Államok csapata, mely a torna legnagyobb esélyesének számít.
14:41, Frissítve: 16:54

Hajnal Jenő: Az öröm és a megtiszteltetés díja ez

Emlékplakettet adományozott Hajnal Jenőnek a budapesti székhelyű Nagy Imre Társaság. A Magyar Nemzeti Tanács elnökének így köszönték meg munkáját az ’56-os eseményekre való emlékezés kapcsán, illetve közreműködését az emlékhelyek létrehozásában.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.