Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Szalma Zsóka sokszínű festménykiállítása Magyarkanizsán

2021.01.08
15:42
2021.01.08
16:28
Forrás
Pannon RTV
Uroborosz címmel nyílt kiállítása a magyarkanizsai származású Szalma Zsókának a helyi Dobó Tihamér Képtárban.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A fiatal művész nemrégiben végzett a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán festőként. A kiállítás a festő öt egyetemi évének alkotásait fogja össze, amelyeken különböző stílusok, technikák jelennek meg. A művész elmondta, hogy a mindennapi élet, a mindennapi helyzetek inspirálják leginkább.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A kiállítás január 22-ig tekinthető meg Magyarkanizsán.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Szalma Zsóka festő: „Általában a képeimnél az jellemző, hogy rengeteg vázlatot készítek. Először rajzban próbálkozom, hogy hogyan is szeretném, hogy legyen. Gondolatokat rajzolok, írok egymás mellé és aztán ezeket jelenítem meg vásznon, ami pedig egy teljesen más hozzáállást igényel, mert más technikával, más eszközzel készül és ez mindig egy érdekes váltás, hogy a rajz hogyan jelenik meg a vásznon és az ecsettel, az anyaggal hogyan variálunk.”

Szalma Zsóka
festmény
kiállítás
Dobó Tihamér Képtár
Magyarkanizsa

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű