Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Szent István napot ünnepeltek Óbecsén

2018-08-18
14:52
2018-08-18
17:34
Forrás
Pannon RTV
A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör szervezésében pénteken este Óbecsén az elsők között ünnepelték meg Vajdaságban Szent István napját.

Az államalapítóról és az új kenyér ünnepéről az idén is két napos népünnepéllyel emlékeznek meg a városban. A rendezvény ma főzőversennyel folytatódott.

A Csongrádi Fúvószenekar vendégváró koncertjével, majd az alsóvárosi Páduai Szent Antal templomban megtartott ünnepi szentmisével vette kezdődött a Szent István-napi ünnepség

Lázár László, Óbecse: „Ilyenkor hazajönnek külföldről is az elszármazott magyarok, hogy találkozzunk, pár szót beszélgessünk, és gyönyörködünk azokban a fiatalokban, néptánccsoportokban, akik még itt maradtak, hiszen ők az unokáink, gyerekeink.”

A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör szervezésében megtartott két napos ünnepségre minden évben több ezren látogatnak ki.

Szerda András, Óbecse: „Azért fontos, hogy a magyarságot összetartsa, hogy a magyarok lássák, Szent István mit teremtett annak idején, mit adott nekünk, hogy ezeket az értékeket vigyük tovább, a gyerekeknek átadjuk, és azok vigyék tovább az ő gyerekeiknek.”

Ótott Róbert beszédében az összefogás fontosságát hangsúlyozta.

Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „Ha magunkban eldöntjük, hogy a közösség és a nemzet haladása az egyéni boldogulás záloga, akkor azon fogunk munkálkodni, hogy a magunk közösségét építsük, segítsük azt, hiszen annak részesei leszünk mi magunk is. Ez az az út, melyen haladnunk kell.”

Az ünnepi köszöntők után a templomban szelték fel a megszentelt kenyeret.

Molnár Viktor, alelnök, Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör, Óbecse: „A kenyér a hit, a bőséges terméshez való remény, de ugyanakkor a közösségünk, a család reménye is a mindennapi munka eredményéhez, mert a munka új értéket teremt, és ez az, ami megtart bennünket.”

A program alkalmi műsorral, zenés-táncos összeállításokkal és Varga Miklós koncertjével folytatódott.

szent istván
Óbecse

Most

18:50

Határinfó

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen.

Népszerű