Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szinte minden készen áll a palicsi tóparton a majálisra

2019-04-30
15:55
2019-04-30
17:34
Forrás
Pannon RTV
Annak ellenére, hogy a mai ünneplést egy kicsit elrontotta az időjárás, holnapra több ezer vendéget várnak.

A Palicsi-tó partján sok stand még épülő félben van, de aki szeretne egy jót enni, a fedett sátrakban rossz időben is széles kulináris élmény várja a látogatókat. A keddi esős délutánon a legtöbb árus még csak építkezett, készülődött a majálisra. Bár a rossz idő sok helyit visszatartott és sok bódé még lefedve állt, akik messzebbről jöttek Palicsra majálisozni, azok közül többen is szétnéztek a tóparton. Novica Josipović, Zvornik, Bosznia-Hercegovina: „A hely fenomenális, először vagyok itt, a tó is csodálatos. Egyedül ez az idő nem a legmegfelelőbb, de reméljük, hogy a következő napokban jobb lesz.”

Nem csak külföldi vendégek érkeznek ilyenkor Palicsra. Sokan érkeznek Szerbia más részéről is.
Nada Vasić, Cservenka: „Sétálunk, kirándulunk egy kicsit, megnézzük, hogy mi van. Jól érezzük magunkat, szép a hely. Minden évben jövünk ide.”
Goran Davidović, Újvidék: „Láttam, hogy szép, holnap még szebb lesz, mi minden évben itt vagyunk.”

A palicsi majális minden évben igen népszerű. De nem feltétlenül olcsó mulatság: a pljeskavica 250 dinár, a vidámparkban egy kör átlagosan 150, az ütközőkocsival egy rövidke menet 100 dinár. A kirakodóvásárban mindent kapni: papucsot, napszemüveget és kerti díszeket is.

majális
Palicsi-tó
ünnep

Most

08:50, Frissítve: 09:06

Gyilkosság és öngyilkosság Kruševacon

Lelőtte feleségét és annak testvérét szombaton délelőtt egy kruševaci kávézó teraszán az 57 éves M.J., majd elmenekült a helyszínről - áll a szerb belügyminisztérium közleményében.
08:44

Bojkott mellett döntött az ellenzék

A választások bojkottja mellett döntött szombati ülésén a Demokrata Párt, a Szociáldemokrata Párt és az Együtt Szerbiáért szervezet egyesülésével létrejött Egyesült Demokrata Párt.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.