Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szinte minden készen áll a palicsi tóparton a majálisra

2019-04-30
15:55
2019-04-30
17:34
Forrás
Pannon RTV
Annak ellenére, hogy a mai ünneplést egy kicsit elrontotta az időjárás, holnapra több ezer vendéget várnak.

A Palicsi-tó partján sok stand még épülő félben van, de aki szeretne egy jót enni, a fedett sátrakban rossz időben is széles kulináris élmény várja a látogatókat. A keddi esős délutánon a legtöbb árus még csak építkezett, készülődött a majálisra. Bár a rossz idő sok helyit visszatartott és sok bódé még lefedve állt, akik messzebbről jöttek Palicsra majálisozni, azok közül többen is szétnéztek a tóparton. Novica Josipović, Zvornik, Bosznia-Hercegovina: „A hely fenomenális, először vagyok itt, a tó is csodálatos. Egyedül ez az idő nem a legmegfelelőbb, de reméljük, hogy a következő napokban jobb lesz.”

Nem csak külföldi vendégek érkeznek ilyenkor Palicsra. Sokan érkeznek Szerbia más részéről is.
Nada Vasić, Cservenka: „Sétálunk, kirándulunk egy kicsit, megnézzük, hogy mi van. Jól érezzük magunkat, szép a hely. Minden évben jövünk ide.”
Goran Davidović, Újvidék: „Láttam, hogy szép, holnap még szebb lesz, mi minden évben itt vagyunk.”

A palicsi majális minden évben igen népszerű. De nem feltétlenül olcsó mulatság: a pljeskavica 250 dinár, a vidámparkban egy kör átlagosan 150, az ütközőkocsival egy rövidke menet 100 dinár. A kirakodóvásárban mindent kapni: papucsot, napszemüveget és kerti díszeket is.

majális
Palicsi-tó
ünnep

Most

Népszerű