Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Szüreti napok Horgoson

2022.09.24
18:30
2022.09.24
20:08
Forrás
Pannon RTV
Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.

Kézimunka-, és terménykiállítással is várták a látogatókat, de az érdeklődők a helyi vasút történetével is megismerkedhettek pénteken. A Szatymazi Színkör is fellépett. Szombaton is folytatódott a szüreti kavalkád. Kirakodóvásár, gyerekprogramok és különféle sportesemények is várták az embereket. Sokan neveztek be a főzőversenyre is. A helyi Pataki Márta és csapat bográcsában birkapörkölt rotyogott.

Pataki Mária, Horgos: „Mi nagyon szeretjük. Nem a nyereményre hajtunk, díjakra, hanem, hogy összehozzuk egy kicsit a társaságot, szülőket, barátokat. Nekünk ez így nagyon tetszik.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Zamatos borokat és mustot is kóstolhattak az emberek. Körmendi János és csapata reggel készítették el a finom mustot.

Körmendi János, borász, Horgos: „Úgy tud a must kiszabadulni, ha megroppantjuk, megtörjük a bogyókat és amikor a bogyókat ebben a hordóban összegyűjtjük ledarálva, akkor utána jön a prés be, ahol a még megmaradt mustot ami a bogyókban van kipréseljük. Ezután itt szépen lefolyik a tiszta, szín must.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A 32. alkalommal szervezett esemény főszereplői a termelők és a terményeik.

Sós Nóra, programkoordinátor: „Az idei évben nyilván az időjárás viszontagságos volt a termelőkkel szemben, ez meglátszik a kiállításon is, hiszen kevés hozott alapanyagokból kellett dolgoznom, de azt hiszem, hogy minden ami itt van, azt szívvel lélekkel adták azok az emberek akik összeállították a kiállítást. Így a hozott anyagból egy mozdonyos-szüreti összeállítás született.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Vasárnap szüreti terményáldás lesz a Havas Boldogasszony–templomban.

Horgos
szüreti napok

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.