Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A szvingtől a rapig - Líra Popfesztivál Muzslyán

2019-08-09
08:16
2019-08-09
17:05
Forrás
Pannon RTV
A rendezvény a fiatal tehetségeknek kínál bemutatkozási lehetőséget.

Tizenhárom tordai és muzslyai fellépője volt a Líra Popfesztiválnak, amelyet tegnap tartott meg a muzslyai Zenészek és Énekesek Egyesülete. Két csoportban, a 10-13 évesek és a 13-17 évesek korosztályában léptek fel a fiatalok, akik közismert könnyűzenei dallamokat adtak elő. Idén a legfiatalabb korcsoporthoz tartozókból érkezett a legtöbb fellépő.

Bajúsz Arnold, elnök, Zenészek és Énekesek Egyesülete, Muzslya: „Az észrevehető, hogy kevesebben vannak, igen, de mármint fiatalokból, kicsikből azokból vannak jelentkezők. Gondolom, hogy jövőre még több jelentkező lesz.”

A Hallai Diána, Mezei Szimóna és Pakai Tibor összetételű zsűrinek nem volt könnyű dolga. „Nagyon fontosnak tartottuk azt is, hogy a színpadi megjelenés, a mozgás, a tiszta éneklés is meglegyen mindenkinél. Nagyon sok szép produkciót hallottunk. Nagyon sok versenyző meglepett minket azzal, hogy nagyon jól teljesítettek magukhoz képest” - mondta Mezei Szimóna zsűritag.

A zsűri döntése értelmében a legkisebbek kategóriájában Zombori Laura lett az első, aki az Így játszom című dalt adta elő. A tini korcsoportban pedig Sziveri Emesét díjazták. „Először léptem fel énekléssel. Eddig szavaltam. Körülbelül hét éves korom óta énekelek. És nagyon szeretem. A zene a mindenem. Zene nélkül nem is tudom, hogy élném túl. Ezen a fesztiválon Margaret Islandtól az Eső című dalt énekeltem” - nyilatkozta Sziveri Emese.

A közönség szavazatai alapján a tordai Vukojević Aleksandar lett a győztes, aki az Animal Cannibals Takarítónő című dalát rapelte el.  „Nem gondoltam, de láttam, hogy nagyon sokan sikítottak, a legnagyobb tapsot kaptam. De nem nagyon gondoltam, hogy én leszek a közönség-díjas.”

A rendezvényt több helyi civil szervezet és vállalkozó valamint a magyar kormány támogatta.

líra
popfesztivál
Muzslya

Most

21:24, Frissítve: 21:59

Harry és Meghan lemondott királyi titulusáról

Lemondott királyi titulusáról Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő és a továbbiakban egyikük sem lát el hivatalos feladatokat a brit királyi családban - közölte szombat este a Buckingham-palota.
18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.