Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A szvingtől a rapig - Líra Popfesztivál Muzslyán

2019-08-09
08:16
2019-08-09
17:05
Forrás
Pannon RTV
A rendezvény a fiatal tehetségeknek kínál bemutatkozási lehetőséget.

Tizenhárom tordai és muzslyai fellépője volt a Líra Popfesztiválnak, amelyet tegnap tartott meg a muzslyai Zenészek és Énekesek Egyesülete. Két csoportban, a 10-13 évesek és a 13-17 évesek korosztályában léptek fel a fiatalok, akik közismert könnyűzenei dallamokat adtak elő. Idén a legfiatalabb korcsoporthoz tartozókból érkezett a legtöbb fellépő.

Bajúsz Arnold, elnök, Zenészek és Énekesek Egyesülete, Muzslya: „Az észrevehető, hogy kevesebben vannak, igen, de mármint fiatalokból, kicsikből azokból vannak jelentkezők. Gondolom, hogy jövőre még több jelentkező lesz.”

A Hallai Diána, Mezei Szimóna és Pakai Tibor összetételű zsűrinek nem volt könnyű dolga. „Nagyon fontosnak tartottuk azt is, hogy a színpadi megjelenés, a mozgás, a tiszta éneklés is meglegyen mindenkinél. Nagyon sok szép produkciót hallottunk. Nagyon sok versenyző meglepett minket azzal, hogy nagyon jól teljesítettek magukhoz képest” - mondta Mezei Szimóna zsűritag.

A zsűri döntése értelmében a legkisebbek kategóriájában Zombori Laura lett az első, aki az Így játszom című dalt adta elő. A tini korcsoportban pedig Sziveri Emesét díjazták. „Először léptem fel énekléssel. Eddig szavaltam. Körülbelül hét éves korom óta énekelek. És nagyon szeretem. A zene a mindenem. Zene nélkül nem is tudom, hogy élném túl. Ezen a fesztiválon Margaret Islandtól az Eső című dalt énekeltem” - nyilatkozta Sziveri Emese.

A közönség szavazatai alapján a tordai Vukojević Aleksandar lett a győztes, aki az Animal Cannibals Takarítónő című dalát rapelte el.  „Nem gondoltam, de láttam, hogy nagyon sokan sikítottak, a legnagyobb tapsot kaptam. De nem nagyon gondoltam, hogy én leszek a közönség-díjas.”

A rendezvényt több helyi civil szervezet és vállalkozó valamint a magyar kormány támogatta.

líra
popfesztivál
Muzslya

Most

20:56, Frissítve: 21:06

Irány a világűr!

Közép-európai idő szerint 21 óra 22 perckor lövik ki az Elon Musk által alapított SpaceX űrhajóját a NASA Kennedy Űrközpontból, a floridai Canaveral-ból.
19:37, Frissítve: 20:28

Teljes a káosz Minneapolisban

A hét elején történt rendőri brutalitás miatt utcai zavargások törtek ki. Minnesota állam kormányzója, Tim Waltz a Nemzeti gárda legmagasabb szintű mobilizációját rendelte el.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.