Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tantárgyháló 21. alkalommal

2019-12-13
14:17
2019-12-13
16:46
Forrás
Pannon RTV
A Tantárgyháló elnevezésű verseny döntőjét tartották ma Szabadkán a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar épületében.

A zárórendezvényre meghívott versenyzők önálló ismertetőn keresztül szemléltették a kutatásukat. A résztvevők általános és középiskolás diákok voltak, akik egyénileg vagy két fős csoportokban legfeljebb 10 percig beszélhettek munkájukról. A versenybizottság az érdekes és frappáns előadásmódot jutalmazta. Az eseményt a Vajdasági Módszertani Központ szervezte meg.
Szálas Tímea, szervező: „Most már huszonegyedik alkalommal hirdetjük meg. Általános iskolás, felső tagozatos, illetve középiskolás tanulók pályázhatnak rá. Egy három fordulós versenyről van szó. Az első fordulóban ötlettervet készítenek egy megadott témával kapcsolatban és annak a kutatásáról és a kutatási tervezetéről, majd a második fordulóban megvalósítják a kutatást és most a döntőn pedig megvédik a kutatásukat.”

Tantárgyháló
Szabadka
MTTK
verseny
középiskolások

Most

18:20

Gazdák, figyelem!

IPARD forrásokkal kapcsolatos rendeletek születtek a szerb kormány ülésén. Jó hír a hízómarha-tenyésztőknek: támogatást kaphatnak.
17:33, Frissítve: 17:44

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.