Ugrás a tartalomra
Pixabay

Terjeszkednek a városok – egyre kevesebb természetes terület marad

2020-05-29
19:31
Forrás
www.elobolygonk.hu
Az előrejelzések szerint 290 000 négyzetkilométernyi természetes környezetet fognak a terjeszkedő városok elvenni 2030-ig.

Német és amerikai kutatási intézmények bevonásával vizsgálták, hogy a városok terjedése milyen hatással van a klímaváltozásra és biodiverzitásra. Az eredmények szerint 2030-ra várhatóan több mint kétmilliárddal több ember fog városokba tömörülni.

Az elvárosiasodás következményeiként csökkenni fog a biodiverzitás, és fokozódni fog a légszennyezés is.

város
nagyváros
természetes környezet
természet
népszaporulat

Most

16:18, Frissítve: 16:27

Újra vesztegzár alatt van Melbourne

Az intézkedés mintegy ötmillió ausztráliai lakost érint, az emberek csak munkába, iskolába, bevásárolni vagy orvosi vizsgálatra mehetnek, egyébként az otthonukban kell tartózkodniuk.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.