Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Több ezer Mikulás futott Palicson

2022.12.04
15:15
2022.12.04
20:08
Forrás
Pannon RTV
Közösségépítő, családösszetartó sportesemény a palicsi Mikulásfutás.

Több mint háromezer piros sapkás teljesítette az idei Mikulásfutás másfél kilométeres távját a palicsi Nagy parkban. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt évekhez képest az idei rendezvény aratta az eddigi legnagyobb sikert. A Mikulásfutás kísérőprogramjaként rajzpályázatot és gyerekeknek szánt előadásokat is szerveztek.

Barátok, rokonok, gyerekek és szülők - szinte mindenki számára ideális program volt a palicsi Mikulásfutás. A résztvevők sétálhattak, futhattak, de akár babakocsiban vagy rollerrel is végiggurulhattak a másfél kilométeres távon, ugyanis a célban mindenkit éremmel fogadtak.

Hajdú Adél: „Sokat futottunk. És a végén egy érmet kaptam.”

Hajdú Tamás: „Szerintem nagyon fontos, mert közösségépítő. Rengeteg emberrel találkozunk, a gyereknek is nagyon jó, ha ilyen közegbe jön néha. A szabadban töltött időnél nincs is jobb.”

Nagy Ajtai Korina szintén családjával érkezett a rendezvényre. „Még nem voltam ilyen Mikulásfutáson. Tavaly jöttem volna, de akkor esett az eső. De most nagyon jó volt.”

A palicsi Mikulásfutás ötlete Jánosi Elvirától, a Szerbiai Ultramaraton Szövetség elnökétől ered, aki kezdetben 6 gyermekkel szervezte meg a futást. Ez a szám mára meghaladta a háromezret is. „23 évvel ezelőtt edzést tartottam Mikulás napján, és ott hat gyerek volt. Ők futottak, és adtam nekik egy-egy kis csokimikulást. Akkor elképzeltem, hogy milyen szép lenne, ha többen lennének, és akkor jött az az ötlet, hogy évente egyszer töltsük meg Palicsot kis és nagy mikulásokkal, legyenek minél többen.”

Az elképzelés mára már hagyománnyá vált. Nem csak helyiek, hanem a környező települések lakosai is szívesen részt vesznek az eseményen. Dencs Valéria, igazgató, Palics Park Kft.: „Immáron 23. alkalommal tél elején a Mikulásfutást megrendezzük itt, Palicson, a Nagy parkban. Ahogyan lehet látni mögöttem, a képek is magukért beszélnek, hogy mennyire fontos ez az esemény. Ilyenkor a gyerekek a családdal együtt tudnak lenni. Készülődés odahaza a legszentebb ünnep előtt egy picit még kihozza a családokat a természetbe, és futással, sporttal, nevetéssel töltik ezt az ünnepet.”

A Mikulásfutással párhuzamosan rajzpályázatot és tombolát is szerveztek, valamint a Vöröskereszt tagjai oktató jellegű előadásokkal is készültek a gyerekeknek. A futás után a szervezők üdítővel és zsíros kenyérrel is kedveskedtek a résztvevőknek.

Mikulásfutás
mikulásfutás
Palics
futás
Mikulás

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.
13:43, Frissítve: 17:23

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.

Népszerű